2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Kalėdinė duonelė-pynutė


Reikės:
1 pakelis sausu mielių (aš perku Dr. Oetker)
400 gr., miltų
200 ml., šilto vandens arba pieno
1 kiaušinis
30 gr., cukraus
10 gr., razinų
5 gr., smulkintų migdolų
Papuošimui sezamo sėklų, aguonų, galima šokolado užtarkuoti, kas ką mėgsta.

Gaminimas:
Į indą sudėkit miltus, mieles, vandenį, kiaušinį ir cukrų, viską gerai išmaišykit ir išminkykit. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad neliptų prie indo. Tešlą pastatykit šiltai 90 min.,kol ji pakils.
Po 45 min., įdėkite į tešlą smulkintus migdolus, razinas ir palikite toliau kilti.
Iškilusią tešlą padalinkit į tris dideles ir tris mažas dalis ir iškočiokite su kočėlu. Tris dideles dalis supinkite į kasą. Tris mažas dalis taip pat supinkite į kasą ir uždėkit ant didžiosios kasos. Sutvirtinkite kasų galus mediniais smeigtukais, kad kepant kasos neatsiskirtų. Duonelės viršų aptepkit sviestu arba išplaktu kiaušiniu ir apibarstykite smulkintais migdolais.
Duonelę dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsniu ir kepkite apie 35min., patikrinkite ar duonelė jau iškepė įsmeigdami medinį smeigtuką, jeigu tešla prie smeigtuko neprikimba-duonelė jau iškepė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą