2009 m. vasario 11 d., trečiadienis
Kalėdinis varškės pyragas
Reikės:
70gr. miltų
150 gr. ištirpinto sviesto
125 gr. cukraus
0,5 pakelio kepimo miltelių
250 gr. varškės
2 kiaušiniai
0,5 pakelio vanilinio cukraus
Riešutų, razinų, džiovintų vaisių.
Gaminimas:
Į indą suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cukrų, vanilinį cukrų ir supilame sviestą, kiaušinius ir varškę. Viską gerai išmaišome elektriniu plakikliu geriausia, tačiau jeigu neturime pasiraitojame rankovytes :)
Gautą masę sukrečiam ant kočiojimo lentos. Suberiame paruoštus vaisius, riešutus, razinas. Rankomis išmynkome tešlą.
Iš tešlos iškočiojame stačiakampio formos lakštą. Ilguosius kraštus lakšto užlenkiame ventro link ir perliankiame per pusę. Padedame tešlą į išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių irn kepame apie 35 min.,
Iškeptą pyragą ištepame ištirpintu sviestu ir apibarstome cukraus pudra.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą