2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis


Šis kepinys jau mūsų Šeimoje tapęs firminiu susiėjimų patiekalu :) kuris jau seniai buvo pasmerktas eksperimentams...oi...kiek tik su juo neeksperimentuota, kol radau mums tinkamiausia ir skaniausią variantą...gal būt Jums nepatiks manasis variantas, gal ir Jūs eksperimentuosite su ingridientais kol galiausiai rasite savo "raziną" :) Sėkmės :)

Reikės:

2 smulkiai supjaustyti parūkyto kažkokio mėgiamo kumpiuko griežinėliai (be odelės)
1 smulkiai pjaustyutas svogūnas
apie 10 džiovintų slyvų be kauliukų(galima ir daugiau jeigu mėgstate)
apie 500 gr., maltos vištienos ar kalakutienos (svarbu, kad būtų paukštienos faršas)
2 valgomieji šaukštai džiuvesėlių
druskytės, pipiriukų (arba santa maria tradicinių kotletukų prieskonių visas pakelis ir daugiau nieko papildomai nebereikia)
1 šaukštelis kmynų
1 šiek tiek išplaktas kiaušinis
1 lakštas šaldytos sloksniuotos be mielės tešlos
1 šaukstas pieno
2 šaukšteliai sezamo sėklų arba aguonų papuošimui (man asmeniškai skaniausia su sezamo sėklomis, nes aguonos keistai čeža tarp dantų)
Gaminimas.
Mažoje įkaitintoje keptuvėje pakepinkite kupmio griežinėlius kartu su svogūniukais.
Smulkiai supjaustykite slyvas džiovintas apie 5 ir kartu su džiuvesėliais ir pireskoniais, plaktu kiaušiniu, svogūnu ir kumpio mišiniu, sudėkite į maltą vištieną. Gerai viską išmaišykite, kol pavirs vientisa mase.
Kepimo skarda išklokite kepimo popieriumi ir sudekit atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštą. Sudėkit paruoštą masę į vidury ir išlyginkite per visą tešlos lakštą tolygiai, maždaug gaunasi apie 8 cm.storio ruožas. Centre patalpinkite likusias 5 slyvas ir viską uždenkite likusia faršo mase. Viską gražiai užlygine, sudrekinkite apatinę tešlos dalį vandenuku ir pakėlę tešlos lakšto vieną pusę virš mėsos bei tą patį padarę su kita jo dalimi pilnai uždenkite įdarą. Tešlą atsargiai išlyginkite ir sujunkite kraštų sujungimo vietą. Tada viska susukite kaip vynuotinį, pašalinkit likučius tešlos jeigu tokios liko. tada vyniotinio viršų aptepkite pieniuku ir apibarstykite sezamo sėklomis arba aguonomis, taip pat galima išbarstyti ir tą ir tą darant ornamentus, bus puošniau jeigu kepsite svečiams :)
Kepkite iki 200 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 25 min., kol vyniotinis gražiai pagels. Tiekite kartu su daržovių priedais.
Man labai skanu tarkim su pamarinuotomis apie 15 min., daržovemis ir iškeptomis orkaitėje su kmynais.

P.S. originalios foto kol kas neturiu, kažkaip niekad nefotografavau, tačiau būtinai pasitaisysiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą