2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Netikras tradicinis zuikis


Reikės:
sužiedėjusi bandelė,
svogūnas,
po 250 gr. maltos kiaulienos, veršienos ir jautienos,(galima ir dviejų rūšių mėsytės svarbu, kad bendra gramų suma būtų 750gr.)
1 šaukštelis druskos,
žiubsnelis baltųjų pipirų,
po 1/4 šaukštelio džiovintų čiobrelių ir raudonėlių,
2 šaukštai pjaustytų petražolių,
2-3 šaukštai pieno,
2 kietai virti kiaušiniai,
1 šaukštas miltų,
pluoštelis žalumynų,
3/8 l karšto mėsos sultinio (tirpaus),
100 gr. pievagrybių,
4 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis garstyčių,
2 šaukštai pomidorų padažo.
Gaminimas:
Bandelė išbrinkinama šaltame vandenyje. Svogūnai nulupami ir smulkiai supjaustomi. Mėsa suminkoma su nuspausta bandele, svogūnais, druska, pipirais, džiovintais prieskoniais ir pienu.
Nulupti kietai virti kiaušiniai įdedami į mėsos vidurį, padaromas pailgas kepaliukas ir apibarstomas miltais. Kepama valandą ant apatinio orkaitės įtvaro.
Žalumynai nuvalomi, nuplaunami, stambokai supjaustomi ir po 5 minučių sudedami prie mėsos. Pievagrybiai nuvalomi ir supjaustomi lakšteliais. Kepsnys padedamas ant padėklo, skystis supilamas į prikaistuvį, jame 5 minutes patroškinami pievagrybiai, įmaišoma grietinė, garstyčios ir pomidorų padažas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą