2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Netikras zuikis su pievagrybiais ir sūriu


Šis netikras zuikis kaip ir daugelis kitų receptukų buvo pasmerktas eksperimentams... :)

Reikės:

0,5 kg., mėsos faršo (geriausiai ne kiaulienos)
2 kiaušiniai
Pora saujų džiūvėsėlių arba manų kruopų (kaip kam labiau patinka)
Svogūnas
Santa maria tradicinių kotletų prieskonių visas pakelis (papildomai jokių prieskonių nebereikia)
Šiek tiek grietinėlės padažams(jeigu imsite jautienos, avienos faršus, kad nebūtų sausoka mėsytė)
5 dideli pievagrybiai
Gabalėlis fermentinio sūrio (man labiausiai patinka "Rokiškio“)
Majonezo keli šaukštai
Petražolių ar kitų mėgstamų žolelių.
Gaminimas:
Į faršą įmušame kiaušinius, sudedame džiūvėsėlius, prieskonius Santa maria, supjaustome smulkiai svogūną, įpilame grietinėlės (pagal poreikį).
Skardą ar kažkokią jums patinkančią kepimo forma ištepame šiek tiek sviesteliu ar aliejumi, sudedame paruoštą faršą.
Tada supjaustytus pievagrybius skiltelėmis išklojam visą jau formoje esančio faršo paviršių, sūrį sumaišome su majonezu ir smulkintomis petražolėmis ir iškrečiame ant pievagrybių ir gražiai išlyginame. Pašauname į orkaitę kepame apie valanda, 175 -180 laipsnių temperatūroje.
Garnyrui:
Dideles bulves supjaustome į keturias dalis, morkas stambiomis juostelėmis, cukinijas jaunas stambiais ritinėliais su žieve, o senų cukinijų žievę būtinai nulupame, apipilame aliejumi, kmynais, Santa maria prieskoniais bulvytėms ir saldžiosios paprikos miltukais, dar šiek tiek vyno acto, viską gerai išmaišome ir supilame į aukštą skardą ar formą. Kepame pradžioje uždengtas, po kokių 20min., atidengiame ir kepame kol apskrus ir suminkštės.
SKANUMĖLIS :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą