2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Karštas šokoladinis pyragas

Nesu mėgėja juodojo šokolado, tačiau naminiuose tortuose, pyraguose ar sausainiuose jis puikiai tinka ir man laaabai patinka...o kai gaminu visa tai namuose sklinda puikus šokolado aromatas, kuris taip ir vilioja pasikviesti svečių :)

Reikės:
750gr. cukraus ( aš dedu tik 350g)
10 kiaušinių
žiupsnelis druskos
225gr. miltų
250 gr. sviesto
100 gr šokolado susmulkinto
100gr. kakavos
1 arbat.š. kepimo miltelių


Gaminimas:
cukrų, kiaušinius ir žiupsnelį druskos plakti rankomis apie 20 minučiu ,bet ne su mikseriu ,tada sudėti miltus ir juose imaišyti kepimo milteliu šaukštuka, gerai viską permaišyti, tada įdėti kakavos, vėl išmaišyti ir supilti ištirpinto sviesto ir pačioje pabaigoje įdėti peiliu susmulkinto (geriausiai tinka tikrasis, kartusis juodas šokoladas.) Viską supilti į riebalais išteptą, įšardomą skardąir dėti į įkaitinta orkaitę. Kepti 160-170 laipsnių temperaturoje apie 1 -1,5 val. Patiekti nedidelį gabalėlį su ledais - man asmeniškai labiausia tinka vaniliniai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą