2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Morkų keksas

Ech...pasiilgau šilumos...kai einu rauti pirmųjų šviežių morkų keksui...

Reikės:
Kiaušinis
Po pusę stiklinės pieno ir aliejaus
2 tarkuotos vidutinės morkos
Pusantros stiklinės rupių miltų (arba pusė ruginių ir kvietinių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Po šaukštelį vanilinio cukraus ir cinamono
Žiupsnelis druskos
50 gr., smulkintų riešutų
Stiklinė rudojo cukraus(jeigu nerasite, tiks ir baltas, paprastas cukrus)

Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių karščio. Tuo tarpu suplakame kiaušinį, pieną, aliejų ir tarkuotas morkas. Kuitame dubenyje sumaišome miltus, kepimomiltelius, vanilinį cukrų, cinamoną, druską, smulkintus riešutus ir rudajį cukrų. Ipilame pieno mišinį ir lengvai viska sumaišome. Tešlą sukrečiame į sviestu išteptą keksų formą ir kepame apie 40 min.,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą