2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Švento valentino pyragiukas


Jums reikės :
500 g 1 lakštas šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio baltymas
50 g migdolų drožlių
100 g cukraus
Įdarui:
šaukštelis želatinos
2 šaukštai vandens
500 g braškių
100 g varškės
300 ml plakamos grietinėlės (35% riebumo)
30 g braškių skonio cukraus miltelių
Papuošimui:
50 g baltojo šokolado
dekoratyviniai papuošimai

Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Atšildykite tešlą ir išpjaukite iš jos 4 širdis. Jas patepkite baltymu ir apibarstykite migdolų drožlėmis bei cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje apie 12 minučių. Po to jas atvėsinkite ant padėklo.

Pamerkite želatiną vandenyje. Inde sumaišykite arba sutrinkite braškes, sudėkite varškę ir braškių skonio cukraus miltelius. Puode su vandeniu ištirpinkite želatiną . Prieš supildami želatiną į įdarą, į želatiną įdėkite kelis pilnus šaukštus braškių mišinio. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir supilkite į braškių mišinį. Ištepkite įdaru 2 širdis, o kitas 2 uždėkite ant viršaus. Pabarstykite širdis tarkuotu baltu šokoladu ir pasirinktais papuošimais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą