2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Obuolių pyragas

Ruduo. Krenta obuoliukai taip sparčiai, kad tik ir spėji kepti keksiukus, pyragus, kurie sparčiai dingsta nuo stalo, net nesuspėja atvėsti. Dalinuosi ir su jumis šiuo skanumynu...tikiuosi patiks.

Jums reikės:
0,5 kg šaldytos trapios tešlos (arba galite pasigaminti patys);
1 kg saldžiarūgščių obuolių;
1 šaukštelio cinamono;
150-200 g cukraus;
šaukšto miltų arba pusė šaukšto krakmolo;
1 kiaušinio trynio;
1 citrinos žievelės nutarkuotos.
Gaminimas:
Obuolius nuplaukite, kiekvieną obuolį padalinkite į keturias dalis, išvalykite sėklytes, tačiau obuolių nelupkite. Obuolių skilteles susmulkinkite pjaustydami skersai maždaug 3-4 mm storio plokštelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų.
Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių.
Tešlą padalinkite pusiau, kiekvieną gabalą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu. Vieną tešlos lakštą įklokite į skardą taip kad užsidengtų ir skardos kraštai.
Į obuolius suberkite cinamoną, cukrų, miltus arba krakmolą, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską gerai permaišykite. Obuolius sukrėskite į skardą ant pirmojo tešlos lakšto, antruoju lakštu uždenkite. Nelygius tešlos kraštus apipjaukite. Kiaušinio trynį išplakite šakute su lašeliu šalto vandens ir konditeriniu teptuku aptepkite tešlos paviršių. Jei norisi, pyrago paviršių pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Priklausomai nuo pyrago dydžio kepimo laikas gali šiek tiek kisti. Iškepęs pyragas yra gražios gelsvai-rusvos spalvos. Valgykite ataušusį arba dar šiltą su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą