2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Trupininis varškės ir obuoliukų pyragas

Ruduo. Krenta obuoliukai taip sparčiai, kad tik ir spėji kepti keksiukus,pyragus,kurie sparčiai dingsta nuo stalo, net nesuspėja atvėsti. Šis pyragas yra pasmerktas eksperimentams...kiek tik nepridaryta iš jo metamorfozių įdarais :) Jis man primena mano močiutę, kuri mane ir išmokė šio skanėsto kepimo :)
Dalinuosi ir su jumis šiuo skanumynu...tikiuosi patiks.

Jums reikės:
Įdarui:
325 g cukraus(galima šiek tiek mažiau)
2 pok.varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
4-6 kiaušinių baltymų
obuoliukai taip pat gali būti įvairūs džiovinti vaisiai kokie namie yra.

Tešlai ir trupiniams:
530 g miltų,
180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
200 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
2-3 valg.šaukštų grietinės,
4 kiaušinių trynių.

Gaminimas:
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę.
Ant paruoštos tešlos dedame PJAUSTYTUS OBUOLIUS ar DŽIOVINTUS vaisius, tada užpilti varškės mase. Daryti galima įvairiai pasirenkant įdarą.
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltu ir užtarkuokite per burokinę tarką trupinėliais įdarą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą