2009 m. vasario 11 d., trečiadienis
Daigintų kviečių paplotėliai su morkomis
Kviečius išplauti, sudėti į emaliuotą skardą ir 24-36 val. uždengti šlapia servetėle, kurią pastoviai reikia drėkinti. Po to, permalti mėsmale. Iš miltų ir raugo padaryti tešlą. Raugas: saują apynių įmesti į šiltą vandenį ir laikyti 1,5 paros šiltoje vietoje. Kai atsiras rūgštus kvapas, apynius perkošti. Į tą vandenį, pridėjus miltų ir 1 arbat. šaukštelį jūros druskos, suplakti tirštą tešlą ir palikti šiltai. Po 5-6 val. raugas paruoštas. Jo pridėjus į tešlą, per 3-4 val. ji pakyla. Tešlą minkyti ilgai, kol ji nebelips prie rankų. Po 3 val. mėsmale permalti morkas, sudėti į tešlą, daryti paplotėlius. Juos papuošti riešutais. Kepti orkaitėje. Vietoje raugo galima užpilti mineralinio vandens.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą