2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Pyragas su daržovėmis


Mūsų namuose yra didžiai gerbiami įvairūs pyragai, tartos, apkepai...nuostabumėlis...greita ir skanu...siūlau ir Jums išmėginti naująjį mano išradimą su brokoliais ir kitomis daržovėmis. Jį labai lengva paversti vegetarišku, tereikia nedėti kumpio ar šoninės. Taip pat tokio tipo "krepšeliniai" pyragai puikiai tinka iškyloms, juos lengva transportuoti, paimti į ranką ir valgyti. Puikiai tinka patiekti su lapinėmis salotomis.

Tešlai:

100g., sviesto
150g., kvietinių miltų
50g., ruginių miltų(galima nedėta, tuomet dėkite +50g., kvietinių)
druskos, v.š. cukraus
1 kiaušinis



Įdarui:

~100g., rūkytos šoninės (nebūtina)
šaukštas sviesto ir šaukštas alyvų aliejaus (jai nenaudosite šoninės)
šviežių čiobrelių
4 svogūnai vidutinio dydžio
2 dideli saliero lapkočiai
pakelis varškės
~150 g., kažkokio mėgiamo sūrio
~100g., grietinės
2 kiaušiniai
~100-150g., brokolių
1 gerai prinokęs pomidoras
1 maža cukinija
ketvirtadalio citrinos žievelės
šiek tiek tarkuoto muskato, druskos.
Jai sūrį naudosite labai sūrų (aš naudojau baltajį su trumais ir kietajį "Džiugo"tai druskos apskritai nedėjau, nes jie ir taip sūrus).


Gaminimas:

Tešla.

Sviestą būtinai šaltą ir supjaustytą gabalėliais dedame į plaktuvą su peiliais (puikiai tiks kokteilinė), dedame druską, visus miltus, kiaušinį ir pjaustome. Kai masė bus panaši į trupinius, tada išimame visą masę, perminkome lengvai, suformuojame kamuolį ir dedame į maistinę plėvelę. Kišame į šaldytuvą 20-30 minučių sušalti.
Praėjus laikui išimame, iškočiojame paliekant platesnius kraštus, vėliau nupjausime uždėję ant kepimo formos ir lengvais pirštų paspaudimais išformavę dugną, imame kepinių popierių suglamžome ir klojame į tešlą, beriame žirnius, ryžius ar kitas kruopas. Kepame apie 10 min., 180 laipsnių orkaitėje. Išimame kepinių popierių su kruopom ir pasidedame jas kitam kartui. Tešla yra kapryzinga, todėl galėjo šiek tiek pasitraukti. Jai norime kraštelius galime kažkiek apipjauti. Pradedame gaminti įdarą.

Įdaras.

1. Susipjaustome šoninę ir apkepame ant nedielės ugnies su šaukštu aliejaus. Dedame sviestą, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pamaišome ir dedame pjaustytus saliero lapkočius. Padruskiname, įtarkuojame šiek tiek muskato, pipirų, sudedame šviežio čiobrelio lapelius. Jai masė per sausa įpilame dar šiek tiek aliejaus. Svogūnų įdaras turi būti pasitroškinęs, bet neapskrudęs. Sudedame smulkintą pomidorą, cukiniją bei nedidelėmis šakelėmis supjaustytą ar plėšytą brokolį, uždengiame dangčiu ir patroškiname.

2. Sudedame varškę, grietinę bei mėgiamą sūrį suplakame iki vienalytės masės be jokių gumuliukų.

3. Į tešlą sudedame svogūnų įdara su visais riebalais, išlyginame ir užpilame varškės bei gorgonzolos įdarą, viską gražiai išlyginame ir kepame 160-180 laipsnių orkaitėje 25-30 min.,Pyrago viršus turi lengvai parusti. Prieš patiekiant galite apibarstyti kietuoju sūriu bei leiskite šiek tiek atvėsti, po to supjaustykite į maždaug lygias 8 dalis.


Skanaus!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą