2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Maltos mėsos kepsnys su slyvomis


Maltą mėsą galimą įdaryti ne tik slyvomis, bet ir migdolais,tiek virtomis daržovėmis ar virtais kiaušiniais susukti į trapią ar mielinę tešlą ir iškepti orkaitėje. Tokį mėsos kepsnį galima valgyti šiltą su padažu, su daržovėmis arba suraikytą kaip šiuo atveju patiekti šaltam užkandžiui. Taip pat pasiruošus dar nekeptą pusgaminį suvynioję į foliją galime laikyti šaldymo kameroje apie 3 mėnesius. Manęs šis patiekalas niekuomet nenuvilia, patiekiu įvairiausiais būdais ir pasiteisina.


Reikės:

2 bandelės
200g., grietinės
2 svogūnai
100g., morkų
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai džiuvesėlių
500g., maltos mėsos
3 kiaušiniai
2 šaukštai kapotų petražolių
2 šaukštai kapotų migdolų (jai nededat slyvų)
druskos, maltų baltųjų pipirų
sauja džiovintų ar rūkytų slyvų


Gaminimas:

Bandelę supjaustyti kubeliais ir išmirkyti grietinėje. Nuluptą svogūną ir nuskustą morką sutarkuojame. Pailgą kepimo indą itepti sviestu ir apibarstyti džiuvesėliais. Jai neturite tokios formos, dėkite į masę daugiau džiuvesėlių ir ant paprastos skardos iškokite kepinių popierių ir suformuokite batono formą.
Faršą sumaišome su bandele, svogūnais, morkomis, įkušame kiaušinius, paskaniname petražolėmis ir migdoplais jai naudojame.
Dalį masės sukrečiame į kepimo indą per centrą eilute išdeliojame smulkintas slyvas ir sukrečiame likusią masę, užlyginame. Pašauname į įkaitintą orkaitę iki 150-170 laipsnių ir kepame apie valandą laiko. Iškepusią mėsą paliekame, kad atvėstu (jai naudosime šaltam užkandžiui) ir tada supjaustome.

Skanaus!!!

1 komentaras:

  1. jai gaminsite su slyvomis geriausiai rinktis paukstienos farsa. Jai morkomis ir petrazolemis tuomet puikiai tiks kiauliena...

    AtsakytiPanaikinti