2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Plastilinas




Och kiekviena mama žino, kad plastilinas būtinas vaiko lavinime, juk tiek visko galima prisilipdyti, padaryti mėsos kukulius, bulvių košę, makaronus, sausainius ir t.t. juk čia tik duok vaikui kurti...be abejo galima padekoruoti ir piešinius arba kaip draugės mažoji užsimanė ūsų ir barzdos:))) Kadangi geras, saugus, netepantis ir visoks koks plastilinas yra nepigus, nes jo mes perkame daug...be to jneuždarius bonkutės jis sudžiūsta, nutariau ieškoti kažkokių kitokių būdų pakeisti plastiliną. O kadangi jai patinka lipdyti ir iš paprastos tešlos ir žinojau, kad yra tokia druskos tešla, pamaniau, kad gali būti kažkoks ir namūdinis plastilino receptukas. Kažkur kažkada seniai kai man nelabai rūpėjo plastilino gamyba viename itališkame be rods blog'e buvau mačiusi, bet nesigilinau. gaila, bet taip jo ir neatradau. Bet radau ne viename iš užsieninių blog'ų, dar vienoje knygoje ir ka gi... galiu drąsiai parašyti. Gaminame jau kokius 2 metukus, bet niekaip vis nepasidaindavau, bet šį kart nusprendžiau sukelti visus senuosius receptukus, nes pažiūrėjus į kai kurias foto net nepamenu kas per sudėtis.



Taigi, geriausiai jau turėtumėte rinkinuką kažkokį plastilino, nes ten paprastai būna kočėlai, formelės, peiliukai ir t.t., bet jai neturite manau vaikui tikrai rasite įvairiausių naminių sausainių formelių, taip pat turėti išsaugojus didesnius indukus nuo plastilino ar šiaip kažkokius plastikinius sandarius indukus. Tada nereikės laikyti šaldytuve, galėsite susidėlioti į bonkutes pagal spalvas ir vaikas sau ramiausiai galės žaisti :) Matuosime viską puodeliais, o ne gramais, nes taip papraščiau, taip pat įtrauksime į gaminimo procesą ir vaikus. Labai smagu...kuomet vaikas jaučia pasitikėjimą ir labai stengiasi dėti būtent tiek kiek sakai, tuo pačiu mokinasi skaičiuoti, jausti skirtumus tarp pilno ir puspilnio ar tuščio, šaukšto ir šaukštelio, nuostabu mane tai žavi... :)
Puodelį aš naudojų maždaug 200 ml

Reikės:
dėžučių plastilinui sudėti
maistinių dažų
2 puodeliai miltų
2 puodeliai vandens
1 puodelis smulkios druskos
2 v.š. aliejaus( jai turite kvapnaus kažkokio aliejaus puikiai tiks)
2 a.š. citrinos rūgšties

Gaminimas:

Jai darysime vieną spalvą tuomet visus produktus sudedame į puodą tik ne tefloninį ir viską gerai sumaišome ir statome ant ugnies. Užtrunka labai neilgai, pastoviai maišome kol pamatysite kaip pasidarys sunku maišyti, o masė puode ims virsti į plastiliną. man kažkas panašaus kai darome plikytą tešlą. Labai svarbu, kad nepridegtų, todėl maišykite, masė atlips nuo sienelių ir pasidarys vientisas guzulas, nuimame nuo virykles, paminkome, masė nebus karšta. Štai ir viskas. Sudedame į indukus. Saugus, malonus minkyti plastilinas. Dukrytė mindydavo lauke, kieme karštą vasaros dieną ir nieko, puikiai...pati sudeda į indukus, uždaro ir vėl gali puikiausiai žaisti kitą dieną. Nuostabus džiaugsmas vaikams. Maniškė su vieno virimo plastilinu pražaidė nuo liepos mėnesio iki sausio. Užvakar išmečiau paskurinę bonkutę, nes įpylė vandens, virė sriubą :DDD
O jai norėsite daryti spalvotą plastiliną, net keleto spalvų tai sumaišykite atskiruose puoduose padalinę lygiai visus produktus + maistinius dažus, po to tik prieš kaitinant supilsite aliejų bei vandenį ir atliksit visą procedūrą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą