2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Bazilikinis limonadas su citrusais





Visi žinome kaip norisi karštą vasaros dieną kažko gaivaus, šalto, įdomaus prieskonio ir kad nebetroškintų. Nes nuo tų sulčių neatsigeri, vanduo per daug be skonis... taigi atradome tokį bazilikų limonaduką. Kadangi jie pas mus auga vos ne plantacijom, delno dydžio lapais šiltnamyje tai mes gaminame iš jo viską kas įmanoma...

Aš ir visa šeima šį limonadą vertiname 10 balų iš 10...Nuostabu...

Reikės:

1,5 litro gazuoto mineralinio vandens
didelis apelsinas
2 citrinos
5 dideli bazilikų lapeliai
cukraus
ledukų

Gaminimas:

Išspaudžiame apelsino ir vienos citrinos sultis, kitą citriną supjaustome i keturias dalis lengvai išspausdami jos sultis į grafiną. Pusės puodelio karštame vandenyje ištirpiname cukraus pagal skonį ir supilame atvėsusį mišinį į sultis, tada suplėšome baziliko lapelius, sudedame ledukus ir užpilame gazuotu mineraliniu vandeniu. Išmaišome, paragaujame ar nieko netrūsta. Kai išgersite nepulkite tą pačią dieną visko mesti lauk, tiesiog išspauskite dar sulčių, įpilite cukraus sirupo ir mineralinio vandens su ledukais...ir štai vėl nuostabus gėrimas, kuris puikiai atgaivina.
Laikykite šaldytuve.

SKANAUS!!!






p.s. labai skanu jai apcukruojate taures. Stiklinės kraščiuką (geriamąją briauną) sudrekinkite ir merkite į cukrų, įdėkite į šaldytuvą, po to į tokias taures pilkite gėrimą...labai skanu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą