2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Karlsono mėsos kukuliai


Kai pagaminsite ir paragausite garsiųjų filmuko herojaus mėsos kukulių, iš kart suprasite, kodėl jie taip paslaptingai dingo nuo Freken Bok stalo (žinoma, su Mažylio ir Karlsono pagalba). Ypač jie patinka vaikams. Nes kepami nedidukai, dar labai tinka kaip užkandis svečiams juos veriant ant iešmukų keičiant agurku, pomidoru ar kita daržove. taip pat dar karštus galima išvolioti kietajame sūryje ir irgi smeigti ant ieškumo su daržove. Tik kai valgysite nenusikąskite sau pirštų, nes labai jau skanūs, nors kaip pasakytų Karlsonas: "vieni niekai - gyvenime visaip atsitinka" :)










Reikės:

250g. maltos maišytos bet kokios mėsos (aš maišau kalakutieną su jautiena)
250ml., grietinėlės
100g., džiuvesėlių
3 kiaušiniai
1 s.š. druskos
100ml., pomidorų padažo
0,5 a.š. pipirų
0,5 prieskonių mišinio (aš darausi pati dedu visko po a.š. : kmynai, raudonėlis, petražolės, bazilikas ir viską sumalu, susidedu į kokį nors indelį kitam kartui)
Jai norite galite papildomai įdėti kapotų petražolių.


Gaminimas:

Sumaišome grietinėlę su džiuvesėliais. Sudedame likusias sudedamąsias dalis, išmaišome ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve. Drėgnomis rankomis formuojame mažus apvalius kotletukus (kotletukai turėtų būti ne didesni kaip stalo teniso kamuoliuko), kepame vidutinėje temperatūroje.

SKANAUS!!!

2 komentarai: