2010 m. liepos 26 d., pirmadienis

Dekupažas- Kėdė "Gėlių laukas"




Šią kėdę seną ir baisią nušlifavau su elektriniu šlifuokliu, šlifavimo popierių ėmiau P60, tada nudažiau baltais akriliniais dažais gal kokius 4 sluoksnius. Dažėme kartu su dukryte, jai aš leidžiu dažyti kartu ir tai labai smagu abiems tik jos "peckiojimus" išlyginu vėliau su didelių, storu teptuku, kad neliktų nelygumų :) Šiaip galėjau šią kėdę dar nuglaistyti medžiui skirtu glaitu, kad ušlyginti tarpelius, nelygumus, bet kažkaip sąmoningai to nedariau, kad būtų "gyvesnė", kėdė :)
Tada dėtas ir klijuotas motyvas, karpyti dar papildomai iš kitokių servetėlių, kad sudaryti tikro gėlių lauko iliuziją. Nuvalome klijų perteklių atsargiai drėgnu ausų krapštuku ar servetėle. Tada tapiau, tonavau spalvotu akrilu, gerai įsižiūrėjus ar išdidinus foto atsistojus ant jos pelyte,matosi žalsvumas, gelsvumas,baltumas, tonavimas, dangaus melsvumas ir panašiai. Kai išdžiuvo lakuota medžio laku, kuris atsparus braižymams (na bent jau taip rašo, pirkau senukuose, yra didžiulis skyrius skirtas dekupažui gerokai mažesnėmis kainomis ir kokybe kol kas nenusivyliau) keliais sluoksniais. Taip pat padariau ir su kėdės nugarėle. Ir kaip italai sako "Il risultato" (iš ital.k. reiškia"ir štai rezultatas"). Manau pavyko neblogai ir dabar tai sodyboje vienas iš kambario akcentų. Ciao :*


3 komentarai:

  1. Graži kėdė, kaip tik mano namų interjerui būtų tinkama. Kiek tokios dekupažuotos kėdės kainuoja? Pati nemokėčiau taip pasidaryti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O gal esat bandę dekupažuoti lauko baldus? Aš terasoj( va tokioj http://www.kiemoprojektai.lt/lt/kiemo-projektai/terasos.htm ) turiu ąžuolinius baldus ir norėčiau vieną kėdę išpuošti dekupažu. Kažin nenusilups su laiku?

    AtsakytiPanaikinti
  3. man tai gražiau naujos kėdės,nei atnaujintos senos. gi skiriasi ir modelis jau, viskas.. ir kainos internetinėje parduotuvėje nėra tokios jau labai didelės

    AtsakytiPanaikinti