2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Sluoksniuotis



Oi čia šis receptukas atsirado sujungus du mano mėgiamus receptukus ir + kalakutienos faršas. Tikrai labai skanus, sotus apkepukas. Šiaip labai mėgstu apkepus, nes viską sudėjai ir gali kuistis namuose. Tačiau galite nedaryti apkepo, o galite patiekti atskirai :)


Reikės:

0,5kg., miltingų bulvių
~250-300g., svogūnų galvų
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
0,5 kg., paruošto kalakutienos faršo
džiuvesėlių
alyvų aliejaus skardai patepti
300g. obuolių
v.š. čiobrelių, tinka džiovinti
200g., grietinėlės
80g., fermentinio sūrio
pipiriukų, druskytės

Gaminimas:

Į kepimo skardą įpilame aliejaus ir ištepame, apibarstome džiuvesėliais, kad pasidengtu dugnas. Tada išklojama faršą ir išlyginame. Nuskustas bulves supjaustome plonais griežinėliais, išsiverdame. Išviruses nusunkiame, sutriname, supilame grietinėlę sumaišytą su 1 kiaušiniu išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę į karštas bulves ir greitai maišykite, įdėkite šiek tiek sūrio (~20g). Bulvių masę sudėkite ant mėsos, išlyginkite. Apibarstykite čiobreliais.Tada pusžiedžiais supjaustykite svogūnus kir sudėkite per visą bulvių masę, tačiau jeigu nemėgstate aitraus svogūnų kvapo ir skonio galite nedėti visai arba dėti gerokai mažiau. Nulupkite obuolius, padalykite juos į keturias dalis, paskui išskobkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Gražiai išdėliokite. Išplakite pieną su kiaušiniu ir pilkite palei apkepo kraštus.


Tada apkepą apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite apie 40 min., apie 180 laipsnių orkaitėje.


PATARIMAI:

Tarp svogūnų bei obuolių galite dėti šalavijų lapelius. O vietoje pieno naudoti grietinę.
Svogūnus ir obuolius pjaustykite itin plonai arba galite tarkuoti trintuve, kur daro griežinėlius.


SKANAUS!!!

2 komentarai:

  1. Labai jau gardžiai atrodo, na tikrai pateisini, kad esi Virtuvės fėja, širdele, gardžiai atrodo, net neabejoju, jog toks ir yra.:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu saule, is tirko gavosi labai labai skanus. Pamegink pati pamatysi :)

    AtsakytiPanaikinti