2009 m. gruodžio 15 d., antradienis

Ponas Paršelis Kriu Kriu




KRIU KRIU!!! Čia paršeliai!Jie tikrai mieli ,juokingi, minkšti ir geri tuo, kad ... yra labai populiarus tarp vaikų. Recepto originalas iš Cookbook Paneangeli, tačiau pasiskolinau iš savo korifėjos Tanios.Didelis AČIŪ Jai! Šių kiaulių kepiniai gali būti patiekiami kaip užkandis, pasirinkant net skirtingus įdarus.
Čia nebuvo padaryta nieko sudėtinga, o rezultatas yra puikus. Kiauliukai minkšti ir skanūs, kurie puikiai tiks vaikų šventei, parenkant skirtingus įdarus ir keiciant snukučio išraiskas, manau čia begalinė terpė fantazuoti ir kurti :)Dukrytė gamino kartu su manimi ir man labai padėjo, ji buvo sužavėta šių kiauliukų ir kas svarbiausia labai noriai valgė ir vis pažiūri į kiauliuką ir sako mamyte ogo...žiūrėk koks kiauliukas :) :) :) tikiuosi Jūsų vaikai bus taip pat sužavėti kaip maniškė, jeigu kepsite jiems.



Reikės:(apie 20 paršelių, tačiau man gavosi 23):
500g miltų,
Šilto pieno 200ml
30g cukraus
60g sviesto (labai gerai gaunasi su lydytu sviestu)
1 šaukštelis druskos
1 kiaušinis
1 kubo mielių (jeigu nemėgstate mielių kvapo dėkite per pus mažiau mielių, nes kūbas mielių eina maždaug 2kg. miltų)

plaktas kiaušinis
kmynai ar saujelė juodųjų alyvuogių,
truputėlį vandens

Vieno paršelio įdarui:
griežinėlis kumpio
griežinėlis rūkyto arba kitokio mėgiamo sūrio
majonezo



Gaminimas:
Ištirpinkite mielių į dalį pieno, įdedame cukraus šaukštelį. Pridėti persijotus miltus ir išmaišom. Tada sudedame visus kitus ingredientus skirtus tešlai, išskyrus pieną, kuris buvo truputį "ne laiku" įpiltas :) minkome, kol susiforuos gražus kamuolys, kuris pakils iki dvigubo kiekio.

Kai tešla pakilo dvigubai kočiojame lakštą 3-4mm storio ir padarome 40 žiedų su 7cm skersmens (kūnams) ir 20 žiedų su 2,5 cm skersmens (nosims). Pastariesiems padaryti skyles su šiauduku (šnipukus). Padarome tešlos juosteles 2cm (ausims)40vnt.
Į kepimo popieriumi išklodą formą dedame sktyruliukus, į centrą dedame kumpį, sūrį ir majonezą, kito skrituliuko pusę (viršų) teptuku patepame vandeniu ir sujungiame skrituliuką su įdaru.Taip padarome su visais. Tada su teptuku tepame plaktą kiaušinį ant "blogosios" šmipuko ir ausyčių pusės ir klijuojame ant jau padarytų apskritimų. Ištepame plaktu kiaušiniu visą paršiuką, priklijuojame kmynu arba tešlos akis ir leidžiame jiems kilti apie valandą, galima apadengti.


Kepkite 180 laipsnių apie 30min. kol gražiai apskrus iki auksinės spalvos Iškepusius galima tepti teptuku su vandeniu, tada jie tampa skaidrus, leiskite atvėsti.Jeigu nusprendėte daryti akis iš alyvuogių, tada ant jau iškeptų paršiukų akių vietose reikia tepti pajonezą ir padarius mažus skrituliukus peiklijuoti.



Mūsų kiaulės baigtos, skanaus!

6 komentarai:

  1. gal liko dar viena gyva kiaulytė ir galima būtų ją pamatyti su ausytėm? :) labai patiko idėja, tik va nematau kaip tas ausytes reikia priklijuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Och labukas,tu kiaulyciu neliko nei vienos ta pati vakara che che che...aciu.
    dar ne viska buvau sudejusi. Labai lengva kai suklijuosi abu apskritimukus ant virsutinio apskritimo uztepk kiausinio plakinio ir klijuok trikampukus, kazkur dingo foto kaip daromos ausytes ir viskas klijuojama vaizdziai, taciau siek tiek yra auksciau, gal dabar aiskiau :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Great work! Your pigs are so cute, I love them! I'm glad you liked them! Kisses.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Thank you, very important for me you assessment, because I think you're a great chef :)) You all wonderful didhes. I admire you :)
    Sorry if my comments are errors in a long time not written in English :) Ciao. Baci.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Fantastiškos kiaulytės, traukiam į bandymų sąrašą

    AtsakytiPanaikinti
  6. aciu aciu :) man labai patiko pas Tania kai pamaciau...o sventems ar vaiku sventem nuostabus kepinys, kad gai daryti ivairius idaruis ir vaikai ypac noriai valgys. Mano mazge nuvalge ausis, po to snipa, o tada viska :D

    AtsakytiPanaikinti