2009 m. gruodžio 4 d., penktadienis

Itališka pasta su kaimiška dešra



Kadangi prisivežiau iš mamos itališkų rankų darbo makaronų tai ddu jums receptuką paprastą, bet greitą ir skanų.

Reikės:

itališkų rankų darbo makaronų -pastos (galite naudoti kitokius) - 1 kg
kaimiškos dešros rūkytos - 300 g
parmezano arba kitokio kietojo sūrio (tinka - 150 g
bet kokio kito gerai besilydančio fermentinio sūrio - 200 g
susmulkintu krapu
svogūnai - 2 vnt.
poras - 1 vnt.
česnako - 2 skilt.
pomidorų pastos - 2 valg. šaukšt.
alyvuogių aliejaus
didelis pomidoras (nebūtina)
majonezo - 3 valg. šaukšt.
peperončinas / čili pipiriukas(nebūtina) - 0.5 vnt.
prieskoniai pagal skonį druska, šviežiai malti pipiriukai
galima dėti pievagrybius, tačiau nebūtina - 5 vnt.


Gaminimas:

Išverdame makaronus pagal nustatytą laika, suvarviname. Įkaitiname alyvų aliejų, pakepiname smulkintą česnaką ant silpnos ugnies, pusžiedžiais supjaustytą svogūną, porą, padidiname šiek tiek ugnį sudedam pjaustytą kaimišką dešrą, sudedame pomidorą jeigu naudojam, sudedame makaronus,, viską išmaišome, jeigu reikia įpilame dar aliejaus, sudedame majonezą bei pomidorų pastą, pagardiname pipirais, druska, jeigu turite pasiruošę čili aliejų pagardiname juo, jeigu ne, tai susmulkiname čili pipiriuką išėmę seklytes (kuo mažesnis pipiriukas tuo jis aštresnis)ir skubame plautis rankų, nes palieka veido odą ar akis pradės deginti.Sudedame smulkintus krapus, viską išmaišome, dedame fermentinį tarkuotą sūrį, pakepame uždengę kol išsilydis, o pabaigoje užtarkuojame parmezaną.
SKANAUS!!!


KAIP PASIGAMINTI ČILI ALIEJŲ: Imame geriausiai tamsų butelį, tačiau jeigu tokio neturime tiks bet koks sandariai užsukamas. Supjaustime išėmę sėklytes čili pipiriuką, sudedame į butelį ir užpilame alyvų aliejumi. Pastovėjęes savaitę tamsoje jis bus paruoštas naudojimui. labai pikantiškas aliejus puikiai tiks pagardinimams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą