2009 m. gruodžio 22 d., antradienis

Fantastiški kavos sausainiai




Kažkaip taip atsitiko, kad kai į šitą pasaulį atėjo mano mažoji fėja, nebegaliu gerti kavos, tačiau jos aromatas mane užburia, todėl nusprendžiau iškepti nuostabius sausainiukus su ekspresso kava. Šie sausainiai yra minkšti ir juos laikyti galima ilgai, jei jūs galite pasidaryti daug, double ar triple dozės darykit dabar, kaip padariau aš! Mišinys bus riebus ir lipnus, bet tai normalu! Forma galite daryti kokią tik pageidaujate,bet man labai patinka ši bangų forma, kuri tiesiog užburia ir primena man Italiją, mamą, jūros bangas, saulę ir stiprią Itališką ekspresso kavą mažuose plastikiniuose puodeliuose, Italijos kalnus, spaudimą ir ūžesį galvoje kol nepripranti,pirmadieninius Pescaros turgaus prekiautojus, prisimeni iš uosto kas rytą parduodamą žuvį, jos gėrybes ir aišku nepamiršti kvapo :))nepamiršti kalbos ir gestikuliacijų kalbant...ech...laukiu vasaros kada važiuosime vėl pas mamą ir vėl nepakartojami įspūdžiai ir vėl puiki aplinka ir vėl puikūs įspūdžiai ir vėl ir vėl ir vėl...visa tai ko aš pasigendu čia, tačiau mano šaknys yra čia ir aš tuo džiaugiuosi, bet kartais ir gailiuosi...na ką čia daug kalėti apie tai, kas buvo ir ką jaučiu ir matau, kad mano kalboje daug "IR", "VĖL"...pamėginsite išsikepti, o kai paragausite iš kart suprasite tie, kurie buvote Italijoje apie ką aš kalbu.
O dabar apie gamybinius dalykus :) Šie sausainiukai tiks bet kokiai progai. Jeigu bijote pasidarykite iš vienos dozės, jų vidutiniškai turėtų išeiti apie 20 vnt., bet vėl gi čia priklauso nuo konditerinio švirkšto antgalio storio, nuo tešlos spaudimo ir t.t., tačiau vidurkis maždaug toks. Pas mane gavosi mažiau, nes paragavom nekeptos masės pusę jos suvalgėm, todėl sausainiukų gavosi mažiau, bet kai buvau psiruošusi triple dozę buvo nebaisu :)taigi siūlau išmėginti ir mėgautis skanios kavos puodeliu su fantastiško skonio sausainiukais, mikštais ir kvapniais...mmmmmmmmm...ar jaučiate aromatą???



Reikės:
170g miltų
55g minkšto sviestas
65g cukraus pudros
1 kiaušinis
6 a.š. Espresso kavos( atvėsintos)
1 a.š. tirpios kavos
0,5 a.š. kukurūzų krakmolo


Gaminimas:

Sumaišykite sviestą, cukraus pudrą, tirpią kavą, ekspresso kavą ir kiaušinį viską išplakti, tada palaipsniui suberti miltus ir krakmolą (krakmolas nebūtinas, tačiau jeigu bijote, kad išsileis sausainiukai, galite nors šiek tiek įberti dėl šventos ramybės). Sudėkite gautą masę į konditerinį maišelį ar švirkštą su žvaigždutės antgaliu (14mm), spauskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkite 170-180 laipsnių orkaitėje apie 12min., iki auksinės spalvos. Aš pateikiau kelis variantus t.y. be krakmolo paruoštą tešlą sudėjau į keksiukų formeles iki pusės, kad jie nebūtų dideli, o kitą dalį su krakmolu spaudžiau tiesiai ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Štai galite ir vertinti.


SKANAUS!!!
Pirminis šaltinis iš ČIA, tačiau įdedu jį kaip atspirties tašką nuo kurio buvo pradėtasšis receptas.

7 komentarai:

  1. Super Gintare,labai skaniai atrodo,kadangi megstu labai kava jau jauciu kaip jie skaniai kramsnotusi prie juodos kavos puodelio.;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. och...jetus nu tu greituole :)))nespejau ideti o jau va prasom :)
    aciu...zinok jie laaabai skanus, aromatas fantastionis, nesitikejau tokio rezultato.

    AtsakytiPanaikinti
  3. You are very capable! Your cookies have a perfect form and they are scrumptious ;-) Thank you!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh Tania, thank you very much. They taste wonderful and will be cooked in our house often. Thank you very much for the wonderful recipe! Bacioni. Ciao.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Super sausainukai, valgau dabar su kavyte ir skanaujuosi,mmm koks skonis.:)Ačiū ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. pats metas rudeniškais vėsiais vakarais prisiminti šiuos namais ir aromatinga expreso kava dvelkiančius sausainius :)

    AtsakytiPanaikinti