2009 m. gruodžio 22 d., antradienis

„Greita“ duona



Tai puikus receptas iš dienoraščio dulcisinfurno Tik aš pakeičiau pagal save, todėl man garbė jį įkelti pas save, jau ne kaip Tanios, o jau kaip savo receptuką.Duona gavosi labai skani, tik mano receptas ne duopnos kepalas, o mažosios duonelės, dievinu naminės duonod kvapą ir kas galėtų atsisakyti naminės duonelės susezamo sėklomis ir stikline pieno, mh...dieviška.

Reikės:
500g miltų
370 ml drungno vandens
1 / 2 kubo mielių
1 + 1 / 2 šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis medaus
kiaušinis patelti duoną
sezamo sėklų pabarstymui

Gaminimas
Į vieną dalį vandens ištirpinamas medus su mielm. Įdėkite perijotų miltų į dubenėlį, sudėkite mieles ir vandenį, maišant su šakute,įdėti druskos. Tešla bus minkšta ir lipni, o ne lygi. Paliekame kilti pusantros valandos. Ant stalo pasibarstome miltų, formuojame vienodo dydžio bandeles ar duonos kepaliukus jeigu norite ir dedame ant miltais pabarstyto ir kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.laidžiame pakilti. Tada įpjauti kryžiukus aštriu peiliu, patepti plaktu kiaušiniu ir apiberti sezamo sėklomis.
Kepkite 220-260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40min., iki auksinės dusvos spalvos.


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą