2009 m. lapkričio 17 d., antradienis

Želė tortas "Klasika"



Reikės:

1 pakelio Dr. Oetker želatinos
200g., grietinės
5 valgomi šaukštai cukraus pudros
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės
pakelis braškių želė
pakelis citrinų želė arba kažkokios kitokios rūgštesnės želė)
200g., šaldytų, trintų su cukrumi braškių
1 bananas
~100 g. karčiojo juodojo šokolado



Gaminimas:


Karštame vandenyje ~50ml.ištirpiname želatiną, supilame grietinę, gerai šlluotele išplakame, kad neliktų gumulėlių, sudedame cukraus pudrą, vanilę ir trintą banana, išmaišome ir atvėsiname. Sutarkuojame arba peiliu susmuliname sokolada ir suberiame į formą. Supilame gautą pienišką masę ir dedame į šaldiklį stingti.



Tuo tarpu pasiruošiame kitą želė. (aš naudojau „Tuperrware“ želė žiedą, todėl mano želė tortas 3 sluoksnių buvo visas paruoštas per 1 valandą)


~ 100ml., karšto vandens ištirpiname citrininę želė, atvėsiname ir supilame ant sustingusios pieniškos masės. Stingdiname.



Karštame vandenyje ~150ml.ištirpiname braškių želė ir į ją įdedame sušalusias trintas braškes su cukrumi, neužverdame, tik lengvai kaitiname kol ištirps braškės išliks vientisa masė. Atvėsiname, dedame į šaldymo kamera 20 min., po to perkeliame į šaldytuvą. Sustingusį torčiu,ką išimame iš formos ir patiekiame.Puošti galite kaip tik norite ir kiek leidžia fantazija, šį kart nepuošiau, nes pats savaime buvo patrauklus. O pieno želė su braškėmis ir juodu šokoladu-Klasika :) Labai lengvas ir skanus desertukas.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą