2009 m. lapkričio 17 d., antradienis
Varškės pyragas- apkepas su vaisiais
Mano dukrytė labai mėgsta įvairius apkepus, blynukus, tai aš stebgiuosi iš paprasto varškės apkepo daryti kažkokius kitokius kulinarinius atradimus pakeičiant kelis ingriedientus.isapkepas jau virto vaisiniu varškės pyragu. Labai skanus :)
Reikės:
2 pakeliai varškės
2 kiaušiniai
3 šaukštai manų be selenėlių
1 a.š.kepimo miltelių(nebūtina)
0,5 stiklinės šilto pieno
0,5 stiklinės miltų
džiuvesėlių
aliejaus skardai patepti
100g. cukraus (galima 50g. baltojo, 50g. rudojo)
1a.š. vanilės(geriausiai dansukker su natūralios vanilės grūdeliais)
~2 v.š.pieno arba grietinėlė miltelių
1 v.š. cukraus pudros
džiovinti arba švieži mėgiami vaisiai
2 obuoliai
Gaminimas:
Sudėti manus į dubenėlį ir užpilti šiltu pienu, kad apsemtų, kažkur ~30min.Į dubenį sudėti kiaušinio trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, išbrinkintus manus supilti kartu su visu pienu. Sudėti persijotus miltus, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Suplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyti į masę.
Obuolius nusilupkite, išimkite sėklas ir susipjaustykite plonomis riekutėmis.
Obuolius galite sudeti i pačią masę arba dėti ant pačios varškės masės paspaudžiant gilyn.
Skardą ištepti riebalais, pabarstyti šiek tiek maltų džiuvesėlių ir sukrėsti gautą varškės masę (sudėti obuolius ir paspausti juos į tešlą) apibarstyti smulkintais džiovintais arba šviežiais vaisiais. Apibarstyti pieno ar grietinėlės milteliais ir šiek tiek cukraus pudra. Pašauti į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsnių ir kepti apie 30-35 min., pamatysite kaip pieno milteliai pradeda nuo drėgmės smagiai burbuliuoti, atvėsinus gaunasi labai skani plutelė.
SKANAUS!!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą