2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Varškės apkepas su džiovintais vaisiais ir medumi




Reikės:

2 pakeliai varškės
2 kiaušiniai
3 šaukštai manų be selenėlių
1 a.š.kepimo miltelių(nebūtina)
šiek tiek pieno
1-2 v.š. miltų
džiuvesėlių
aliejaus skardai patepti
100g. cukraus (galima 50g. baltojo, 50g. rudojo)
1a.š. vanilės(geriausiai dansukker su natūralios vanilės grūdeliais)
2 v.š. tipinto medaus
džiovinti vaisiai (slyvos persikai, obuoliai ,kriaušės,ananasai ir kt.)
pusė saujos lukštentų saulėgražų


p.s. jeigu konsistencija masės tinkama galima miltų ir nedėti.

Gaminimas:

Sudėti manus į dubenėlį ir užpilti šiltu pienu, kad apsemtų, kažkur ~30min.Įdubenį Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, išbrinkintus manus, miltus, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Suplakti iki standžių putų kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyti į masę.



Skardą ištepti riebalais, pabarstyti šiek tiek maltų džiuvesėlių ir sukrėsti gautą varškės masę apibarstyti saulėgražomis ir smulkintais džiovintais vaisiais. Pašauti į įkaitintą orkaitę iki 180-200 laipsnių ir kepti apie 30 min., atverti orkaitės durytes apšlakstyti tirpintu medumi ir palikti orkaitėje dar keletui minučių.


SKANAUS!!!

1 komentaras: