2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Pyragas iš obuolių košės


Reikės:

2 Kiaušiniai
1,5 st. miltų
0,5 st. aliejaus
1,5-2 stiklinės obuolių košės su cinamonu ir gvarzdikėliais (jeigu turite kitokią tai papildomai įdėkite:
arbat. šaukštelį cinamono ir arbat.maltų gvazdikėlių)
1 arbat. šaukšt. vanilės
1/3 stiklinės rudojo cukraus
2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
druskos
aliejaus skardai patepti
maltų džiuvesėliu


Nebūtina:
kokoso drožlių
perlinio cukraus
valg. šaukštas skysto medaus



Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180-200 laipsnių. Sumaišome sausau produktus dubenyje. Kitame suplakame kiaušinius, aliejų, rudąjį cukrų ir obuolių košę. Supilame į sasą mišinį ir viską gerai išmaišome. Patepame kepimo formą riebalais, apibarstome džiuvesėliais ir sukrečiame paruoštą masę, išlyginame ir apibarstome kokoso drožlėmis.
kepame apie 20-30 min., Apšlapstome skystu medumi ir apibarstome perliniu cukrumi ir 1 min., pakaitiname orkaitėje.

SKANAUS!!!

p.s. galima pilstyti į keksiukų formeles su popieriuku.

4 komentarai:

  1. Ir skanus sitas pyragas? Pas mus kiekvienais metais susikaupia daugybe obuoliu koses, o sitas pyragas atrood visai geras budas utilizuoti obuoliu kose.

    AtsakytiPanaikinti
  2. man jis toks meduoliskas gaunasi...skaniausias kita diena...arba kai gerai atvesta...nes kol siltas jis lipnus, klampus :) tikrai puikus budas utilizuoti obuolienes :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Issikepiau, bet man toks sausokas gavosi, gal obuoliu koses per mazai idejau. Bet nesvarbu, ataususi gausiai pertepiau obuoliene ir isejo labai skanus, dregnas ir gaivus pyragas. Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, pyragas nerealaus skonio, gaminasi labai paprastai. Idejau 4 maltus gvazdikelius, pabarsciau kokoso drozlemis, pabaigoje paslaksciau medumi ir pabarsciau perliniu cukrumi, taip kaip pasakyta recepte. Kita karta gaminsiu dviguba porcija, nes buvo labai skanus ir mazai pasirode :) didelis aciu recepto autorei!

    AtsakytiPanaikinti