2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Įvairios mielinės tešlos bandelės



Dievinu įvairius kepinius iš mielinės tešlos, tačiau retokai randu laiko užmaišyti tešlą. Kažkaip greitai pasiruošiu kitokių kepinių iš ne mielinės tešlos, bet šį syk pasižadėjau sau, kad kepsniu dažniau juolab, kad šiame bloge laukia duonos savaitėlė...cha...kaupiuosi kepimams..ir bandau atsiminti ar vis dar moku paruošti mielinę tešlą ar raugą :) vyras įvertino...kad liuks. Nes paprastai jis jokių saldumynų niekur nevalgo, nes nemėgstą, tačiau bandeles jis valgo ypač su cinamonu ar varške...che ir šį sykį neapsigavau, nes nešasi į darbą valgyti su kavute :) mano sielą tai labai pamalonino-džiugu. Bet vyras prigrąsė pirštu, kad dažnai nekepčiau, nes storėja ne dienom, o vanaldom nuo mano skaniai gaminamo maisto...oi pakėliau save ant pjėdestalo...tačiau labai malonu, kada tave giria artimas tau žmogus. na tai tiek čia mano paveplenimų apie grožį ir skonį :)




Reikės:

Tešlai:
100g.sviesto
100g. cukraus
300ml šilto pieno
25g.,šviežių mielių arba pusė pakelio sausų
2 kiaušiniai
500g., miltų
vanilės


Įdarui:


cinamono
tirpinto medaus
rudojo cukraus
saulėgrąžų


papuošimui cukros pudros.


Gaminimas:

Į pašildytą pieną suberti mieles, cukrų (100g) išmaišyti ir palikti keletą minučių. Po to suberti miltus, druskos žiupsnelį ir išminkyti tešlą, baigiant minkyti supilti ištirpintą sviestą pastatyti 50 min. šiltai kad, tešla pakiltų.
Jeigu naudojate sausas mieles tai jas maišykite iš kart su miltais.

* Paruoštą tešlą iškočioti ~5 mm storio blynu, paviršių patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu (pagal skonį) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti norimo plocio bandelėm, sudėti į skardą, 20 min palikti, kad pakiltų, aptepti tirpintu sviestu ir kepti 15-20 min 200-220 temperatūroje.


* Paruoštą tešlą iškočioti ~5 mm storio blynu, paviršių patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi ir saulėgrąžomis (pagal skonį) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti norimo plocio bandelėm, sudėti į skardą, 20 min palikti, kad pakiltų, aptepti tirpintu sviestu ir kepti 15-20 min 200-220 temperatūroje.

*Paruoštą tešlą iškočioti ~5 mm storio blynu, paviršių patepti tirpintu sviestu, pabarstyti cukrumi (pagal skonį) ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti norimo plocio bandelėm, sudėti į skardą, 20 min palikti, kad pakiltų, aptepti tirpintu sviestu ir kepti 15-20 min 200-220 temperatūroje.



Dalį iškeptų bandelių aptepame medumi ir paliekame orkaitėje dar keletui minučių.Kitas per sietelį apibarstome cukraus pudra.
Jos gaunasi ne minkštos, o traškios, tačiau skanios.

SKANAUS!!!

Apie mielinės tešlos paruošimą skaitykite ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą