2009 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

Krepšelis su žuvimi


Reikės:

Tešlai:
300g miltų,
200g sviesto,
1 arbat.šaukštelio cukraus,
žiupsnelis druskos,
2 kiaušinių


Įdarui:
400-500g mėgstamos žuvies filė,
100-150g mėgstamo sūrio,
200g grietinės
7 vidutinio dydžio pievagrybiai
v.šaukštas alyvuogių aliejaus
1 kiaušinio,
žiupsnelis druskos
plokščialapių petražolių lapelių pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
galima dėti 150g., per burokinę tarką tarkuoto moliūgo
1a.š. pankolio sėklų
nedielis pankolio svogūnėlis
1-2 vidutinio dydžio svogūnai


Gaminimas:

Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi, druska, sudėkite smulkiai plaustyto sviesto, sukapokite peiliu, ištrinkite rankomis arba susmulkinkite virtuviniu kombainu, kol pasidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos elastingos masės, jeigu bus per sausa įmuškite dar vieną kiaušinį, neslabai priklauso koie naudojami miltai, na bent jau aš tai pasrebejau. Suformuokite tešlos kamuolį, įsukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min., arba kameroje apie 15min.,


Tešlą iškočiokite apie 5 mm storio lakštą, dėkite į miltais pabarstytą kepimo formą, būtinai subadykite dugną šakute. Kepkite apie 5 min.,iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Susitarkuokite sūrį per burokinę tarką, įmaišykite grietinę, įmuškite kiaušinius, įdėkite prieskonių.

Jeigu naudojate moliūgą tai dalį paruošto moliūgo su druska ir pipirais sudėkite į tešlos formą,išlyginkit, sudėliokite gabaliukais pjaustytą žuvį,riekutėmis supjaustytus pievagrybius. Apkepinkite su trupučiu aliejaus ant silpnos ugnies pankolį, pankolio sėklas, svogūnus. Sudėkite ant žuvies. Užpilkite grietinės, sūrio ir kiaušinio plakiniu, padekoruokite iš likusios tešlos, aptepkite pienu tešlos dekorą, galima apibarstyti sezamo sėklomis ar pan.,ir kepkite apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą