2009 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Gintarės "Pietų Amerikos" paplotėliai-blyneliai



Šį receptą pamačiau knygoje gaminame su Oliveriu, tačiau pagal receptą viskas šiek tiek kitaip ir dariau kaip man labiau patiktų.
taigi skubu dalintis ir pateikiu Jūsų teismui savo recepto modifikaciją :)



Reikės:

1kg. mėgstamos žuvies filė(aš naudojau lašišą)
140ml., pieno
keli lauro lapai
1 kg., nuskustų ir kubeliais supjaustytų bulvių
sviežių plokščialapių petražolių pundelis
pusė saujos čiobrelių
šiek tiek mairūno pagal skonį, galima dėti pankolio sėklų
1 citrinos žievelės (cedros)
2 kiaušiniai
2 didelės morkos
1 saldi paprika apie 100g. (galima dėti ir aitriąją)
~150g., miltų(žiūrėti pagal konsistenciją masės)
2 dideli pievagrybiai (nebūtina)
šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos
citrinų papuošti
aliejaus kepti



Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių karščio, sudedame žuvį, užpilame pieną, įmetame lauro lapus, sudedame supjaustytus pievagrybius jeigu naudojame, uždengiame folija arba jeigu tai puodas dangčiu ar pan.,kepame apie 15-20 min.,
Ruo metu pasūdytame vandenyje smulkiai supjaustytas morkas bei bulves - išverdame.Nukošiame ir sutriname.



Susmulkiname iškepusią žuvį, sudedame trintas bulves,morkas, kiaušinius, petražoles, čiobrelius, mairūnus, jeigu naudojat pankolio sėklas, paprikas, paskaniname druska , pipirais. Paragaujame ar nieko netrūksta. Tuomet sudedame miltus ir išmaišome kaip tešlą blynams, tačiau jeigu kepsime kaip paplotėlius tada reiketų miltų edėti į pačią masę, o ant stalo pabarstome miltų, į delna imame truputuką miltų iršaukštą mišinio, suformuojame paplotėlį, pavoliojame miltuose.
Į auštą keptuvę įsipilame aliejaus, mažiau (aip blynams , jeigu kepsite blynukus, o jeigu palotėlius pilkite daugiau, maždaug trečdalį aukštais kraštais keptuvės aukščio).Palotėlius kepkite apie 5 min., kol gražiai apskrus.
Aš kepiau blynukus, kad būtų plonesni dėl dukrytės :)
tada nusausinkite ant virtuvinio rankšluoščio riebalus, patiekite su citrinų griežinėliais. Tinka ir kaip šaltas užkandis prie vyno, alaus ir kaip vakaro patiekalas.Labai skanūs blynukai-paplotėliai, tikrai rekomenduoju :)

SKANAUS!!!



P.S. Galite mėginti ir originalų reeptuką, bet kai tiek čia tų nygų parašyta ir tiek visur visko pakeista, kad vargu ar rasime, nebent iš Oliverio knygos, kokį receptuką pateikia jis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą