2009 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Mėsos faršo apkepas su viskuo :)




Eilinį kartą atsidariusi šaldytuvą nusprendžiau ekspromtu, kadman reikia kepti apkepą...kokį? o gi mėsos faršo, nes liko faršo nuo makaronų gaminimo...oki...ką gi ką gi...sumąsčiau labai greitą kelių primityvių patiekalų kokteilį. Pamėginkit, paragaukit ir įvertinkit mano fantazijos vaisių :)



taigi reikės:


~500g., mėsos faršo (paruošto su Jūsų mėgstamais prieskoniais ir šlakeliu vandens)
~200-300g., mėgiamo sūrio (aš dejau parmegiano ir "Rokiškio")
~300g. moliūgo
1 galvutė česnako
1 valgomas šaukštas kmynų
šviežiai maltų pipirų
druskos
aliejaus ir džiuvesėlių kepimo formai ištepti


Gaminimas:


Ištepam kepimo formą riebalais, apibarstome visą dugną džiuvesėliais, išklojam mėsos faršu ir suslegiam šiek tiek, kad taisyklinga forma būtų. Ant viršaus uztarkuojame mėgiamą sūrį. Atskiriame inde susipjaustome moliūgą maždaug 2-3 cm., gabaliukais, apiberiame smulkintu česnaku, šviežiais pipirais, druska ir kmynais, šiek tiek įpilame alyvuogių ar kitokio aliejaus, viska išmaišome ir užpilame ant mėsos faršo bei sūrio. Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame kol suminkštės moliūgai t.y. apie 40 min.,



Patiekti galima su daržovėmis arba pabaigoje užkrėsti bulvių košės sumaišytos su pienu ir šiek tiek sūrio ir pašauti dar į orkaitę 10-15 min.,Papuošti šviežio baziliko ar čiobrelio šakele.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą