2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Imbierinė cukinijų ir moliūgų uogienė



Jau seniai šis Kalėdinis skanėstas yra išdalintas, linkint sveikatytėsartimiesiems, tačiau šiandien atradau vieną menkutį stiklainiuką šio gardumyno savo sandėliuke, kurį matyt labai slėpiau :) ir susimąsčiau kodėl aš recepto dar neatskleidžiau ir Jums.Gal būt ir žinote kažką panašaus...bet ši uogienė gimė man galvoje žiemą prieš Kalėdas kepant imbierinius sausainiukus ir kodėl gi negalėčiau išvirti "gydančios, šildančios sielą ir kūną" uogienės savo artimiesiems prie imbierinukų...na žinoma..., kad galėčiau, pasiraitojau rankoves ir kibau į darbą...žinokit rezultatas - puikus. Labai tikiuosi patiks ir JUMS

Reikės:

0,5 kg. moliūgo ir 0,5kg. cukinijos (taip pat galima dėti tik cukiniją arba tik moliūgą, ašpaprastai dedu tik moliūgą)
0,5kg., cukraus
~250 ml. medaus (galima dėti tik medų arba per pus mažiau cukraus)
gvazdikėliai
šviežias, džiovintas ar kristalizuotas imbieras, taip pat tinka ir imbiero sirupas, tuomet cukraus dedame dar mažiau :)
cinamono lazdelė
citrinos cedra (nebūtina)
~200ml. litro vandens (žiūrint kokia molūgo rūšis, bet galite pilti mažiau arba daugiau prieklausomai kokios norite uogienes konsistencijos)

Gaminimas:

Pasidarome sirupą. Į vandenį supilame cukrų, medų, sudedame prieskonius. Kai vanduo pasidarys sirupo konsistencijos,nesijaus cukraus kristaliukų, tuomet sudėsime išvalytą ir norimais kubeliais supjaustytą cukiniją bei moliūgą. Verdame apie 1 valandą.Cukinija bus labiau suvirusi, o moliūgas gabaliukais...labai skanu. taip pat galite daryti kitaip. Jeigu norite daryti tik iš moliūgo tai sudėkite didzžiają dalį molūgų ir virkite, o po valandos dar 20-čiai minučių sudėkite likusius gabaliukus ir pavirkite, pažiūrime ar suminkštėjo.
Supilame į stiklainiukus ir užsukame, taip pat galime supilti į dekoruotus stiklainiukus ir padovanoti linkint sveikatos Kalėdų proga kartu su imbieriniais sausainėliais :)

SKANAUS, GRAŽIŲ, JAUKIŲ IR SKANIŲ ŠVENČIŲ!!!

p.s. Visus prieskoniu dėkite pagal skonį, aš dedu pakankamai nemažai, tarkim imbiero dedu visą v.š.
Į tokius dailius mažučius stiklainiukus dekoruotus pačių rankomis galite kalėdoms sudėti ir medurį , ir imbierinius sausainiukus, ir naminio imbiero, ir imbiero sirupo ir t.t....bus daug mielesnė dovana negu kažkoks kiniškas niekalas už kelis litus.

3 komentarai:

  1. Laba diena. Vakar gaminau sia uogiene. Nezinau kodel, bet gavosi gan skysta ir saldi. Atrodo su proporcijom cia kazkas negerai. Aiskiai nenurodyta kiek imbiero ir kt prieskoniu dieti, bet galima ir pagal skoni, kas kaip megsta. Bet vat vandens ~0,5 litro tai tikrai per daug. As visada ieskau receptu internete ir gaminuosi, bet sitas labai gaila, bet pirmas kuris nepavyko arba tiesiog nedave laukiamo rezultato. Gal virtuves feja patikslintu si recepta :) Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas,

    is tiesu del saldumo tai nesigincijama, kas vienam saldu kitam ne, kitas dalykas labai priklauso kokios rusies moliugas...tarkim manasis yra is tos rusies kur sudetyje neturi daug vandens, todel as pilu 0.5 litro, taciau jeigu moliugas tas didziulis "parsiukinis" tai reikia pilti daug maziau, imbiero ir kitokiuoprieskoniu reikia deti pagal skoni. As dedu daug imbiero, todel mano pakankamai aitri. Specialiai nerasiau imbiero kiekio, nes kiekvienas megsta pagal save. O jeigu per daug dregmes, galite tiesiog ideti daugiau moliugo ir pavirti kokiu 15-20 min., juk uogienes toks dalykas, kad ziurint koks moliugas...cia juk ne kotletas, kad gai parasyti tikslias proporcijas :)
    O mano uogiene yra tirsta ir tikrai nera skysta ar per saldi, galite daryti pagal save, kad jums tiktu. SEKMES.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o ir siaip dabar galvoju, juk darome pradzioje sirupa...jis buna medaus tirstumo kazkur...tada dedam moliuga naturalu, kad jis isskiria vandens...bet manoji uogiene tikrai nera skysta kazkokia, kaip tik labai tirsta...labai liudna, kad nepavyko, taciau kaltinti recepta...hm...nezinau...buna, kad tiesiog nepavyksta ir tiek del daugel;io priezasciu. Gal kiti internete kur jus ziurite receptus jums pavyks labiau.Graziu svenciu.

    AtsakytiPanaikinti