2009 m. spalio 11 d., sekmadienis

Greitas garnyras (žuvies, mėsos patiekalms)



Paskutiniu metu viena mano mėgstamiausių daržovių yra- moliūgas. Pirma: sodyboj pas mus absčiai, Antra: sveika, Trečia -skanu, Ketvirta - puikiai tinka garnyrams, pyragams gaminti ir t.t. žodžiu net sunku būtų viską išvardinti, nes su moliūgu galima labai daug eksperimentuoti, meginti ir t.t. liuks.Šį kart nebus pyrago, nebus sriubos, o bus tiesiog paprastas ir greitas garnyras. Galima naudoti tiesiog moliūgą ar moliūgą su bulvėmis, arba moliūgą su morkomis, pomidorais ir t.t.Aš parašysiu kokius prieskonius dėjau, o jūs nuspresit ar verta papildyti kokiomis nors daržovėmis moliūgo draugiją :)

Taigi reikės:


1kg., moliūgo (jeigu dėsite kitas daržoves tai moliūgo turėtų mažėti proporcingai)
šviežiai maltų pipiriukų
druskytės
didelės galvutės česnako
kmynų
alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Susipjaustome išvalytą nuo sėklyčių ir nulupta žieve moliūną didesniais kūbeliais, sudedame i skardą, apipilame alyvuogių aliejumi, pabarstome prieskoniais, susmulkiname česnaką apibarstome moliūgus ir kepame apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.



P.S. jeigu dėsite morkas ar bulves tai moliugą dėkite tik po 15 minučių kepimo arba supjaustykite dvigubai didesniai gabaliukais negu kitos daržovės.
Aš šį kart dėjau bulvytes...ir skonis fantastinis, moliūgas duoda salstelejusį skonį bulvėms..super.

SKANAUS!!!

Pangasijos tešloje receptas čia

3 komentarai:

  1. Šis garnyras man labai skanus...pikantiškas. Rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tavo garnyra ragaus rytoi geriausias lietuvos virejas

    AtsakytiPanaikinti
  3. labas...ir kas jis?ir kodel jis ragaus :)))

    AtsakytiPanaikinti