2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Turkiška sriubytė


Turkijoje ir Centrinėje Azijoje populiariausia sriuba yra yayla – tai aromatinga ir aštri jogurtinė sriuba. Kuri turi aitrų prieskonių kvapą. Ši sriuba puikiai tinka sergantiems. Sakoma, kad geriau pasijusti padeda netgi stiprus mėtų ir peletrūno kvapas.

Reikės:
¼ puodelio ryžių,
5 puodelių vandens (galima pilti per pusę vištienos sultinio ir vandens),
2 puodelių natūralaus jogurto,
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų
2 šaukštų sviesto,
2 arbatinių šaukštelių džiovintų mėtų arba peletrūno,
vieno arbatinio šaukštelio druskos.
Gaminimas:
Virkite pasūdytame vandenyje ryžius, kol suminkštės. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, supilkite jogurtą ir viską išmaišykite. Visą mišinį supilkite į puodą ir virkite 15 minučių ant mažos liepsnos (priešingu atveju jogurtas susitrauks), nuolat maišykite. Į sriubą suberkite ryžius su vandeniu, išmaišykite. Leiskite užvirti ant vidutinės liepsnos, tuomet dar virkite 10 minučių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Kai pradės spragėti, supilkite mėtų gabalėlius ir maišykite 20-30 sekundžių (neleiskite prisvilti). Supilkite į sriubą. Patiekiama šalta arba karšta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą