2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Jūros ešerys

Reikės:
4 jūros ešerių,
druskos,
pipirų,
citrinos,
1-2 šaukštų kadagių uogų,
4 laurų lapelių,
mėgstamų daržovių,
svogūno,
2 šaukštų aliejaus,
200 ml žuvų sultinio.

Gaminimas:
Žuvį nuplauti, nusausinti ir įtrinti druska, pipirais. Citriną nuplikyti karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Po kelias riekeles kartu su keletu kadagio uogų, laurų lapeliu dėti į kiekvieną žuvį. Įpjovas susmeigti mediniais pagaliukais. Daržoves nuplauti, svogūną nulupti ir supjaustyti. Pakepinti įkaitintame aliejuje 5 min. Pasūdyti, pabarstyti pipirais. Perdėti į kepimo indą, supilti sultinį, sudėti žuvis. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 min. Žuvis patiekti su daržovėmis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą