2011 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Vyniotinis su vynuogėmis




Ne esu didelė gerbėja vaisinių pyragų su tešla...nežinau kodėl, bet tiesiog man jie dažniausiai būna keisti, šitas ypač keistas, bet išmėginau, tačiau likau visai patenkinta...nes jis yra visai kitoks negu visi kiti mano mėginti :)


Reikės:
280g., miltų
1 trynys
3 kiaušiniai
druskos
4 šaukštai aliejaus
800g., kietos, labiau tinka ne tokios saldžios žalios vynuogės be kauliukų (jai labai minkštos dėkite apie 500g.,)
75g., cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis tarkuotų citrinos žievelių
100g., sviesto
miltinio cukraus
vanduo


Gaminimas:

Iš 200g., miltų, kiaušinio trynio, druskos ir apie 6-10 šaukštų vandens išminkykite vienalytę tešlos masę. Tešlos rutuly aptepkite aliejumi ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Tešlą iškočioti, vynuoges nuplautiir nusausinti.
Garų vonelėje kiaušinius su cukrumi plakti, kol sutirštės. Iš karštos vonelės išimtą indą įstatyti į dubenį su šaltu vandeniu ir plakti, kol atvės. Pabaigoje sudėti vanilinį cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir 80 g., persijotų miltų. Atsargiai išmaišyti.
Išsitiesti ant stalo kepinių popierių, pasidėti iškočiotą tešlos lakštą, ant tešlos užtepti išplaktą masę ir sudėti vynuoges be kauliukų. Tešlą syvynioti, kraštus užspausti, kad įdaras neišbėgtų.
Vyniotinį dėti į kepimo skardą kartu su visu kepinių popieriumi ir kepti 175 laipsniu ikaitintoje orkaitėje apie 40 min.,
Vyniotinį sviestu reikės aptepti du kartus, po 20 min., kepimo ir jau iškeptą karštą. Iškepusį apibarstyti miltiniu cukrumi. Pjaustyti riekelėmis.Galima patiekti su ledais, plakta grietinėle ar citrininiu padažu.




Skanaus!!!


Priedai:
šalta plakta grietinėlė, ledai arba trynių sutirštintas cirtinų padažu.
anau gal visai skanu būtų išsikepti su sloksniuota tešla į keksiukų formas vynuoginių pyragiukų, o gal su trape tešla tiesiog pyragą (įdarą krepšiuke, angliško tipo obuolių pyrago)...hm idomu, teks išmėginti.
Gero pirmadienio :)

2 komentarai: