2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Senoviški sviestiniai sausainiai "Apelsinukas"




Visi iš vaikystės pamenam tą nuostabų naminių sausainių kvapą,skonį...kaip padėdavome mamai spausti per konditerinį švirkštą ar mėsmalę su sausaininiais antgaliais sausainius...och nuostabūs laikai,nuostabūs prisiminimai...


Reikės:

125g., sviesto
125g., cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 v.š. konjako, likerio ar kažkokio alkoholio
1 v.š. apelsino žievelės (galima maišyti tarkim mandarino su citrinos)
~250g., miltų
1 kiaušinis

Gaminimas:

Sviesta sutarkuoname per burokinę tarką, supilame cukriuką, vanilinį cukrų ištriname iki vienstysos masės. Mušam kiaušinuką, sudedame likusius produktus ir maišome iki vienalytės masės. Viską galima maišyti ir kombainu bus greičiau ir masė buis labai puri.
Tada išklojame skardą kepimo popieriumi ir įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, kepsime apie 15min., peiklausomai nuo sausainiukų storio.
Sudedame masę į konditerinį švirkštą ir spaudžiame sausainiukus kokios tik norime formos. Aš pasirinkau tradicinę naminių sausainių formą -juosteles.
Šie sasuainiukai gali stovėti ilgą laiką jai laikysime sandariame inde sausoje vietoje.


SKANAUS!!!

2 komentarai:

  1. nuostabaus skonio sausainiai...dukryte valge su pienu prisikrovusi i dubeneli :DDD
    likau labai patenkinta siuo receptuku. Skanaus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanūs sausainiukai :) Tirpsta burnoje :) super :) Kai pradedi valgyt negali sustoti :)))

    AtsakytiPanaikinti