2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Fėjų šventės




Na štai taip buvo lauktos Kalėdos ir taip greitai praėjo. Liudnoka....
Nes mums su mažyle tooooks smagumas, kepti sausainius po to juos pakuoti. Virti imbierinį sirupą tobulinant jo receptą, pilstyti į dailius buteliukus, dekoruoti kamštelius. Rinktis įvairiausių Kalėdinių receptų, diskutuoti su draugėmis kam kas gavosi skaniau negu įsivaizdavo... virti imbierinius saldainius, po to juos džiovinti ir dėlioti į pakelius....rašyti atvirutes su įvairiausiais palinkėjimais...galvoti kam ką padovanoti, o gal tiesiog tai momentiškai pajausti....dieviška....ypač kada puoši namus, kada pasistatai prieskonines aromatines žvakes prie kalėdinės gėlės ir jas degini, per namus pasklinda aromatai...o koks nuostabus naivaus vaiko juokas ir džiaugsmas, kad artėja šventės. Kad kalėdų senelis atneš dovanų...tas iliuzijos sukūrimas, kad kalėdų senelis paliko apgriaužtą sausainį, kurį mes kepėm vakare...ar, kad išgėrė pienelio puodelį, kad paliko prie televizoriaus nosinaitę...matyt liūdną filmą naktį žiūrėjo, o gal šluostėsi veidelį po geriamo pieno su dieviško skonio meduoliu??? Ta nuostabi iliuziją, kuria vaikas patiki yra taip nuostabu, kada matai vaiko akeles...džiaugsmą ir lengvą išgąstį susimąsčius ar buvo gerutė ir ar paliko dovanų jai už gerus darbelius???




Nuostabu kada tavo mažas vaikelis...atrodo tik trejų metukų, o tiek visko sugeba...tiek turi meilės, šilumos, atjautimo...su kokiu džiaugsmu puošia eglutę, pastato po ja savo kalėdinių laiškų ir dovanėlių dėžutę su angeliukai ir kas rytą lekia pirmu reikalu ją patikrinti. Tai taip dieviška...į nieką kitą to vaikiško džiaugsmo nekeistum...manau supras mane, bet kuri mama...nes ta meilė yra tokia beribė, kad net sunku aprašyti. O aš visų JŪSŲ labai prašau atleidimo, kad apleidau savo dienoraštį, nekeliu naujų receptukų, idėjų...bet būtinai prižadu pasitaisyti ir tikiuosi nauji mielo triušiuko metai man padės susikaupti naujiems dabams :)
Taigi Brangūs mano blogo sekėjai visiems visiems linkiu tokio nuostabaus jausmo, kokį turiu aš augindama savo mažylę...taip pat dėkoju, kad sekate mano dienoraštuką. BŪKITE LAIMINGI :)

4 komentarai:

  1. Gražios jūsų šventės buvo :) Ir tau gerų metų ir gražių akimirkų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paskaičiau ir dar labiau pradėjau laukti Kalėdų, taip šiltai jas sutinkate, mes šeimoje irgi stengiamės kurti šiltą ir mielą atmosferą, išbandome įvairius receptus, pasidarome arbatos su imbieru ir nešamės laukan, užsidegame žibintų ar žvakučių, jei yra sniego jį kasame. Paskui degančiais nuo šalčio veidais geriame karštą arbatą.Tai taip nuostabu ir šilta, tiesiog sunku apsakyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū ačiū...iš tiesų mums Kalėdos pati nuostabiausia metų šventė :)

    AtsakytiPanaikinti