2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Provansas




Šiandien kažkokia nostalgiškai miela diena ir net nemoku apsakyti kaip aš dievinu provanso stilių, tai nuostabus, šiltas, paprastas, jaukus, artimas širdžiai, žavus ir visoks koks- stilius. Jau seniai norėjau apie tai pasvaičioti, bet vis nerasdavau laiko. Tačiau šiandieninis lėlių teatro spektaklis, siauros senamiesčio gatvelės, pelėsių kvapas, arklių gatvės sendaikčių turgelis, kuris yra priešais mano senelių buvusius namus...kurie man taip pat kelia nerealią nostalgija, primena vaikystę...taigi todėl nutariau parašyti apie provansą. Lietuvoje panašaus stiliaus baldų , interjero detalių,lekščių, taurių, servetėlių ir panašių dalykėlių galima rasti "Audėjas","C&D style","Artvilla", "Dubingiuose", "L’Occitane","Limevika","Įdomybių krautuvėlėje", "Maximoje","Senukuose", "Ermitaže", įvairiuose internetiniuose sendaikčių puslapiukuose, "Alan Deko" ir t.t. Galima nueiti į restoraną “Le Provence” ir trumpam atsidurti Viduržemio jūros regione ar kad ir apsistoti Art villa viešbutyje Palangoje...nuostabu.
Keletą įmesiu ir jums tik atsargiai tai užkrečiama:
Provansas lietuviškai čia
Artvilla čia
nuostabus blogas ditadama wordpress čia
Provanso stilius-Prancūzija čia
Provanso stiliaus baldai čia
Nakvynė šeimyniniame viešbutyje čia
Provanso stiliaus namai Vilniuje čia
Provanso stilius Lietuvoje čia
Provanso stiliaus namai YouTube
Provanso stiliaus kvapas virtuvėje čia
Provanso detalių čia
C&D style čia
France-Paris and Provance čia
Keramikinės idėjos namams čia
Provance google čia





Šiek tiek padrikos mintys, tačiau šiandien tik pradžia mano rašymų apie provansą, būtinai parašysiu kitą dieną...dabar bėgsiu miegoti nuostabios nuotaikos apimta ir kupina idėjų apie šį jaukų stilių. Laukite tęsinio.


2 komentarai:

  1. Na, nerealiai atrodo man tas provanso stilius namų interjere. Dabar, kaip tik ieškau būtent tokio stiliaus komodos. Tikiuosi rasim kažką gražaus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man taip pat provanso stilius interjere puikiai atrodo. Labai ačiū už baldų parduotuvių Vilniuje, prekiaujančių provanso stiliaus baldais, sąrašą!

    AtsakytiPanaikinti