2010 m. liepos 26 d., pirmadienis

Dekupažas - Sodybos šaldytuvas "Snaigė tapusi Pieva"





Manau pas daug ką sodyboje stovi labai senas ar apysenis šaldytuvas, kuris ne tik, kad gadina vaizda, bet dar ir neaiškios spalvos...nes atėjus iš lauko ne pačiom švariausiom rankom ka nors išsitrauki :))) ir iš balto šaldyvuvo lieka kažkoks pilkšvai taškuotas :DDD šlykštu, bet tiesa. Nutariau aš tokį senuką "atjauninti" ir kadangi virtuvėje paveikslų nėra nutariau padaryti savotišką paveikslą, kad puoštų. Nudažiau dar senas slinteles medines baltai bei stala, tokį baisų lakuotą, fanieros kažkokią plokštę...žodžiu total košmar...net nenufotografavu prieš dažant, bet gailiuosi, pamatytumėte toookį skirtumą aiškų, kad ojojoi. Ankščiau virtuvė buvo niūroką, nes viskas buvo seno, medžio spalvos, kuris jau seniai pakeitęs spalva, o dabar virtuvė tapo jauki ir šviesi. Gal praktiškumo mažiau, nes baltas daitas tepasi greičiau, taciau valosi puikiai, o vaizdas man patinka, nes kai šviečia saulė stalas atmuša šviesą ir virtuvė atrodo labai šviesi ir jauki. Spinteles bei stala aišku prieš tai nušlifavusi P60 švitriniu popieriumi , kad neliktų seno baldų lako. Nudažiau keliais sluoksniais, tada nulakavau medžiui skirtu laku, kuris bent kaip rašo atsparus braižymams.O šaldytuvas tapo tikrai išskirtinis virtuvės akcentras, įėjus į ją atrodo, kad šaldytuvas atgijo :) įvertinkite ir Jūs.
TAIGI techniniai dalykai. Geriausiai nusivalyti šaldytuvą spiritu ir nugruntuoti metalo gruntu, aš negruntavau, nes šaldytuvo paviršius nebuvo slidus, be to tai nelaistytuvas, kuris bus lauke drėgmėje, todėl surizikavau ir nenugruntavau. Kaip laikysis po metų nežinau, bet kol kas tfu tfu tfu viskas gerai. Tačiau jeigu darysite kažką panašaus namuose geriau nusigruntuokite.
Apgalvojame kaip dekoruosime, pasiruošiame pagrindinius motyvus, išsikerpame ir klijuojam aišku vėliau išsikirpsime papildomai reikiamu piešinukų. Todel reikėtų nusipirkti įvairių, kad galtumėte derinti iš kitokių servetėlių, kad sudaryti tikrumo iliuziją. Niekur nerašau, bet gal žinote, kokių pagrindinių priemonių reikia, kaip elgtis su servetėle ir kokį sluoksnį klijuoti...jai ne tai būtinai padarysiu Dekupažo skyrelį "pradinukams". taip atrodo tik priklijuoti motyvai ant šaldytuvo.



Taigi toliau, nuvalome klijų perteklių atsargiai drėgnu ausų krapštuku ar servetėle. Tada tapiau, tonavau spalvotu akrilu, gerai įsižiūrėjus ar išdidinus foto atsistojus ant jos pelyte,matosi žalsvumas, gelsvumas,baltumas, tonavimas, dangaus melsvumas ir panašiai. Kai išdžiuvo nupurškiau akriliniu laku pagal instrukciją. Taip pat padekoravau ir šoną, nes ten buvo tam tikrų defektų, kurie buvo labai negražūs. It štai rezultatas kaip italai sako "Il risultato" . Ciao :*


5 komentarai:

  1. Nu kaip gražu!!!! Ir kaip aš pavydžiu tokiems auksarankiams, kurie tokių dalykų prigalvoja ir - svarbiausia - įgyvendina! Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū ačiū :) kažkaip seniai daug visko sukasi galvoje, bet rankos "nedaėjo"...bet vat prisiruošiau :) Malonu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip dekoruoti šaldytuvai atrodo labai žaismingai. Net pati tokio užsinorėjau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gražiai padirbėta, man dažniausiai buitiniam prietaisam ta metalinė patinka spalva, bet turiu pripažint, kad nieko nėr gražiau už tvarkingą savadarbį dekorą:)

    AtsakytiPanaikinti