Kepu daug apkepų iš varškės, mėsos, žuvies, daržovių ir t.t. nes neužima daug laiko, fantazijai ribų nėra, nes gali dėti viską ką mėgsti, o šį kartą kažkaip sumasčiau tokį apkepą, kuris labai vykęs ir skanus, tiek šaltas tiek karštas. Jis nėra sudėtingas, bet labai skanus, tiks netikėtiems svečiams užgriuvus, nes greitai pagaminamas ir sotus.
Reikės:
2 lakštai sloksniuotos be mielės tešlos
1 pakelis varškės
2 kiaušiniai
1 kiaušinis, 1 v.š. pieno ir aliejaus apkepo viršui aptepti
~300g. sūrio ( pagal skonį, kokį mėgstate)
šaukštas manų kruopų
1/3 stiklinės pieno
~1/3 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
sezamo sėklų
druskos, pipirų
aliejaus skardai patepti
Gaminimas:
Ištepame kepimo formą aliejumi, padarome tešlos krepšelį, subadome šakute. Pasiruošiame įdarą. Dedame varške, mušame 2 kiaušinio trynius, išbrinkiname manų kruopas šiltame piene apie 15 min.,supilame kartu su pienu, dedame miltų sumaišytų su kepimo milteliais, sūrio tarkuoto, viską gerai išmaišome.
SKANAUS!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą