2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Sūrio tarta


Kepu daug apkepų iš varškės, mėsos, žuvies, daržovių ir t.t. nes neužima daug laiko, fantazijai ribų nėra, nes gali dėti viską ką mėgsti, o šį kartą kažkaip sumasčiau tokį apkepą, kuris labai vykęs ir skanus, tiek šaltas tiek karštas. Jis nėra sudėtingas, bet labai skanus, tiks netikėtiems svečiams užgriuvus, nes greitai pagaminamas ir sotus.

Reikės:

2 lakštai sloksniuotos be mielės tešlos
1 pakelis varškės
2 kiaušiniai
1 kiaušinis, 1 v.š. pieno ir aliejaus apkepo viršui aptepti
~300g. sūrio ( pagal skonį, kokį mėgstate)
šaukštas manų kruopų
1/3 stiklinės pieno
~1/3 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
sezamo sėklų
druskos, pipirų
aliejaus skardai patepti

Gaminimas:

Ištepame kepimo formą aliejumi, padarome tešlos krepšelį, subadome šakute. Pasiruošiame įdarą. Dedame varške, mušame 2 kiaušinio trynius, išbrinkiname manų kruopas šiltame piene apie 15 min.,supilame kartu su pienu, dedame miltų sumaišytų su kepimo milteliais, sūrio tarkuoto, viską gerai išmaišome.
Išplakame baltymus iki putų, įmaišome atsargiai į varškės ir sūrio masę, jeigu įdaras per skystas galite įdeti dar šiek tiek miltų. Supilame masę į tešlos krepšelį, uždedame kitą tešlos lakštą, kraštus ispaudžiame žemyn, link apatinio tešlos lakšto. Suplakame kiaušinį su pienu bei aliejumi, užliejame ir išlyginame konditeriniu teptuku, apibarstome sezamo sėklomis ir pašauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 30-40 min., kol gražiai apskrus.


SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą