2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Dukrytės lietiniai




Na visi puikiai žinome lietinius, visokiais įdarais, saldžius, sūrius, su padažu be padažo ir t.t. Šie bus labai paprasti, kai išverdame kažkokią sriubą su virtu kumpiu ar kokia "koja". Jie puikiai tinka vaikams, pietums ar vakarienei. Mano mažoji blynų mylėtoja ir jai tikrai jie labai patinka. Tik šiame patiekale esme mėsos sumalimas...skaniausia jeigu malsite ne mėsmale, o kaip tik peiliais su kombainu iki vienalytės košės. Pamėginkite gal patiks.

Reikės:

virtos mėsos
svogūno
kietojo sūrio (gojus, džiugas, parmezanas ar kažkoks kitoks patinkantis, tik svarbiausia, kad būtų kietasis)
200 g miltų,
1 stiklinė pieno,
1 stiklinė vandens,
3 kiaušiniai,
šiek tiek aliejaus
druskos, pipirų,
lašinukų


Gaminimas:

Virtą mėsytę supjaustyti gabaliukais ir sumalti blenderiu arba kombainu, įdėti svogūną, įmušti kiaušinį, įdėti šiek tiek druskos ir pipirų. Gautą masę sumaišyti su tarkuotu kietuoju sūriu.

Kiaušinius nuplauti, įmušti į indą, įpilti pieno, vandens, įberti druskos, įpilti šiek tiek aliejaus ir plakti mikseriu 30-40 sek. arba šluotele. Po to suberti miltus ir gerai išplakti tešlą, kad neliktų gumulėlių ir neatsirastų oro pūslelių. Vėliau į tešlą pilti tiek vandens, kad ji būtų reikiamo tirštumo t.y. plonu sluoksniu išsilietų keptuvėje. Prieš kepant blynas, keptuvę gerai įkaitinti, ištepti lašinukais ir pilti plona srovele tešlą, tolygiai ją paskirstant keptuvėje. Blynus apkepti iš abiejų pusių. Prie kraštelio dėti šaukštą paruoštos masės ir užlekti kraštelį, šonus į vidų ir susukti ritinuką. Prieš patiekiant apkepti aliejuje iš abiejų pusių. Patiekti su grietinės bei sviestio padažiuku, galima pomidorų, grybų ar dar kokiu mėgiamu padažu.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą