2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Imbiero sirupas



Nuostabus dalykas kūnui ir sielai-imbieras.
Imbieras (lot. Zingiber officinale) daugiausia auginamas Azijoje bei tropiniuose kraštuose ir, be kulinarijos, jau seniai vartojamas apetitui gerinti bei peršalus, karščiuojant ar sutrikus virškinimui. JAV Maisto ir vaistų administracija priskiria jį prie maisto papildų, tačiau yra tiriamos jo gydomosios savybės esant pykinimui ir vėmimui bei sergant artritu. Nors antiemetinis imbiero veikimo mechanizmas nėra išaiškintas, bet panašu, jog jis slopina serotonino receptorius ir sukelia atitinkamą poveikį virškinamajai ir centrinei nervų sistemai. Kalbant apie artrito gydymą, t.y. potencialias uždegimą slopinančias savybes, atlikus in vitro tyrimus su žmogaus sinoviocitais gauta duomenų, kad imbiero ekstraktas slopina tumoro nekrozės faktorių a ir ciklooksigenazės-2 veikimą.




Kaip pasigaminti cukruotus imbierinius saldainiukus skaitykite ČIA O mes pratęsiame mintį toliau, kad nereikėtų rašinėti vieno per tą patį.
Supilame sirupą atgal į puodą, įpilame konjako, brendzio ar kazkokio alkoholio 20-50g., jeigu nedėjome vanilės įdedame vanilės, galime įdėti medaus kelis šaukštus, kardamono, gvazdikėlių ir dar šiek tiek paverdame. Visus priedus galite dėti kokius tik norite. Galite palikti apskritai natūralų imbiero sirupa be jokių priedų jeigu tik to norite. galite meginti, eksperimentuoti ir žiūrėti koks variantas Jums tinkamiausias.
Tuomet kai jau pavirė kokias 5 minutes, supilame į norimus butelius, padekoruojame, supilame ir užsukame. BŪTINA naudoti arbatoms peršalus,imbierinio cukruoto saldainiuko gabalelį sutarkavus ar smulkiai supjausčius sudėti į puodelį, įdėti medaus, citerinos, ištrinti, įpilti dar šaukštelį imberinio sirupo ir visą mišinį užpolti verdančiu vandeniu, puikiai "išmuša" prakaitas, nurimsta gerklės perštėjimas...žodžiu puikus augalas turintis gydomųjų savybių, taip pat kepiniams gardinti, imunitetui stiprinti-gerti po arbatinį šaukštelį kasdien.

SKANAUS IR NESIRKITE!!!

2 komentarai:

  1. ka daryti, kad sirupas nesusicukruotu bestovedamas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. na tiesa pasakius nesusimasciau, nes susicukruoja naturaliai, man nemaiso kai pilu i arbatele :)

    AtsakytiPanaikinti