2009 m. kovo 20 d., penktadienis

Kakaviniai keksiukai su juodojo šokolado gabaliukais ir irisais



Niekada nesisekė skaniai iškepti keksiukų, kurie atvėsę būtų skanūs. Tačiau pamačiusi savaitės receptuką tvirtai nusprendžiau pagaliau mesti baltą pirštinę KEKSIUKAMS :) ir man atrodo tai puikiai pavyko..matyt žvaigždės tinkamai išsideliojo. Na, o Jūs įvertinsite mano šedevrą, tikiuosi patiks :)
Taigi atsiraitojame rankoves ir kimbame į darbą :)




18 vidutinio dydžio keksiukų formelių reikės:

2 Puodeliai miltų
1-2 kupini šaukštai medaus (kas megsta saldžiau dekite 2)
1 valgomasis šaukštas natūralios kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos
druskytės pagal skonį, na aš dejau apie apie 1/4 arbatinio šaukštelio
1,5 stiklinės drungno virinto vandenuko
1 stiklinė cukraus(naudojau paprastą baltą cukrų)
1 pakelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstraktą)
Pusės cirtinos sulčių
1/4 stiklinės aliejaus
150-200g. juodojo šokolado (aš naudojau tikrąjį sveriamą juodąjį šokoladą, dėkite pagal skonį, kam oatinka daugiau galima daugiau :))
18 mažų irisiukų
perlinio cukraus(šį katą dariau pusę su irisiukais, pusę su perliniu cukrumi)



Gaminimas:
Keksiukų kepimo formeles būtinai iškloti kepimo popieriaus formelėmis(nors aš naudojasilikonines keksiukų kepimo formeles vistiek dėjau popieriukus)
Dubenyje sudėti miltus, druskytę, sodą ir kakavą.
Į kitą indą susipilame cukriuką, vandenį, aliejų, vanilę ir cirtinos sultimis. (aš naudojau tupperware greitkratį, tai labai greitai viskas suysiplakė, cukriukas ištirpo :) labai palengvino darbą.)
Tuomet iš greitkračio po truputuką pyliau visą turinį ant sausų produktų ir su šluotelė maišiau. Maišyti reikia kol gausis vientisa masė. Tada susismulkinau juodąjį šokoladą ir sudėjau i masę, viską išmaišiau ir dar paragavusi įdėjau medučio gerą šaukštą (dėkite pagal skonį, aš įdėjau viena kupina šaukštą medaus) ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Įsijungiame orkaitę, įkaitiname iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kais, tada mes susipilsime į formeles keksiukų masę.
Taigi, išpilstome į keksiukų formeles gautą masę į viduriuką įstatome vertikaliai irisiuką. Kaip sakiau į dalį keksiukų dėjau irisiukus, dalį dariau paprastus tik ant viršaus pabarščiau perliniu cukriuku.Kepti apie 20-30 minučių.


Kai jau išsijungs "timer'is" įkiškite medinį pagaliuką į keksiuką ir žiūrekite ar pagaliukas neaplipęs tešla, jeigu aplipęs, deja dar neiškepę, tai pašaukite dar keletai minučių pakepti.



SKANAUS :)

p.s.man labai skanu...tikiuosi bus ir JUMS!!!!

12 komentarų:

  1. Labai labai skanūs keksiukai...rekomenduoju, nepasigailėsite :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mintis su irisais patiko :) Iškepus keksiukams jie išsilydė, ar ne? Super :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aga issilyde...labai gera skoni dave...o vakar dar karta ke[piau, bet idejau puse su metiniais irisais...super gavosi irgi...tik jeigu nori, ad issilydytu visiskai irizai tai reikia tokius minkstus deti...niam niam :) :) :)
    o vasara pagalvojau juk melynes, avietes galima deti...skanumelis :) hm zinai sumasciau, o jeigu nedeti kakavos, bet ideti tik sokolado gabaliuku??

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, rezultatas ne prastesnis būtų :)Tik tada jie turbūt nebūtų tokie juoduliai, nebent šokolado gabaliukų daugiau įdėtum :) Žodžiu, idėjų - nors samčiu semk :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. na butu aisku kitokie...bet reikes pameginti, ner cia ko postringauti :) reikia eiti ir bandyti :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai džiaugiuos, kad keksiukai pavyko :) tikiuos, ir toliau su jais draugausi. Juk keksiukus kepti taip lengva.

    Mėgstu irisus. Pabandysiu kada tavo variantą.

    Beje, džiaugiuos, atradus tavo blogą. Tikrai šaunių dalykų yra. Šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu :) uz grazius zodzius :)
    Lengva keksiukus kepti, bet kol jie silti skanus(nekalbu apie situs) kai atvesta sukieteja...tai kazkaip uzmetusi buvau keksiuku kepima, nes snipstas gaudavosi :( o dabar eksperimentuoju butent su jais... :)
    o siaip turiu daug visko, bet kai leliukas namie tai kazkaip nelabai speju viska sudeti ka noriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na va dar keleta kartu kepiau keksiukus, taciau padariau isvada, kad skaniausia deti susmulkintus irisiukus, dar ipilti slakeli brendzio, bet nedeti tada meducio ir apibarstyti migdolu plokstelemis keksiuku virsu.
    Dar kitus kepiau su juodosiomis razinomis,dejau 3 vnt. i viduriuka-super!!!
    Zopdziu su sitais jkeksiukais pridaryta eksperimentu labai daug....ir man tai PATINKA :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kol karsti keksiukai irisai viduj dar buna silti ir issilyde, skysti, tai suprantu, o kai keksiukai atsala, irisai irgi viduj sukieteja? Nu pvz, noriu siandien kaledoms issikept, tai kaip bus su irisais?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jie kažkiek sukietėja, tačiau jeigu norite, kad nesukietėtų reikėtų pasiruošti masę iš irisų ir sviesto :)

      Panaikinti
  10. o šitiems keksiukams, tešlai nereikia kiaušinių visiškai dėt :OO?

    AtsakytiPanaikinti